Politika 21.12.2022.

Višković: Vlada će trajati dok ima podršku

ČITANJE: 1 minuta

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će nova vlada trajati dok ima podršku u Narodnoj skupštini.

Odgovarajući na pitanje portala Banjaluka.net da li će Vlada trajati pun mandat, četiri godine ili dvije godine, kako je to najavljeno, Višković je istakao da će to zavisiti od kvaliteta rada Vlade.

– Ja nisam od onih koji misli da je izabran na četiri godine. Dok god možemo da se borimo sa svim izazovima, dok možemo da rješavamo probleme, mi ćemo to raditi. Kad ne budem mogao, ja ću se prvi povući – rekao je Višković

O nezadovoljstvu DEMOS-a

Na pitanje portala Banjaluka.net kako komentariše određena nezadovoljstva u DEMOS-u zbog toga što nisu dobili dva ministarstva, mandatar je rekao da su svi zahtjevi stranke Nedeljka Čubrilovića uvaženi.

– Čubrilović je došao i rekao da želi da mi olakša i da traži jedno ministarstvo, to je uvaženo. Tako da nije bilo zahtjeva da dobiju dva resora. Ali sastavljanje vlasti nisu samo ministarstva, tu ima dogovora i po dubini i nastojaćemo da svi partneri budu zadovoljni – rekao je Višković.

(A. Stojanović)