Politika 20.05.2020.

VIŠKOVIĆ: Vlada Srpske prva u BiH reagovala na pojavu virusa korona

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da je Vlada Srpske prva u regionu i BiH reagovala na pojavu virusa korona.

“Republika Srpska se od pojave virusa korona u Kini pripremala za najgori scenario koji je podrazumijevao dolazak bolesti i u Srpsku”, istakao je Višković u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

Višković je podsjetio da je, nakon razmatranja informacije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske o pojavi novog virusa korona i preduzetih mjera, Vlada Republike Srpske 10. marta donijela zaključak kojim je preduzela niz mjera i aktivnosti s ciljem daljeg sprečavanja širenja zarazne bolesti prouzrokovane ovim virusom.

On je napomenuo da je Vlada na sjednici održanoj 13. marta imenovala dva štaba – Krizni štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

“Rat sa nevidljivim protivnikom i dalje traje, iako su okolnosti danas umnogome lakše nego što su bile”, istakao je Višković.

(Srna)