Politika 22.06.2021.

Višković: Za razvoj potrebno graditi putnu infrastrukturu

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je za razvoj Srpske potrebno graditi putnu infrastrukturu i da će Prijedor imati koristi od izgradnje auto-puta.

“Ako bi primijenili studiju opravdanosti za izgradnju auto-puteva i ekonomsku logiku onda nema potrebe graditi. Zato se postavlja pitanje da li želimo odstupiti u dijelu ekonomske logike kako bi stvorili preduslove da razvijamo ekonomiju na fonu razvoja putne infrastrukture?”, rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Višković je istakao da je BDP Srbije značajno uvećan zbog izgradnje mreže auto-puteva.

“Kada se tako nešto desi u Srpskoj, onda opozicija pokušava da umanji značaj”, dodao je Višković, čije obraćanje je prekidao poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović.

On je podsjetio da Srpska imala 1.870 više zaposlenih u prošloj godini, odnosno vremenu pandemije virusa korona, nego što je to bilo 2019.

“Povećali smo plate, penzije i neka druga davanja, što nije slučajno. O ovome treba da govori svaka vlada, a svi podaci su dostupni”, rekao je Višković.

Višković je upitao šta se promijenilo dolaskom SDS-a ili PDP-a na vlast u nekim od lokalnih zajednica?

“Kada govorimo o pojedinim naseljima na trasi auto-puta Banjaluka-Prijedor, razgovaraću sa stručnjacima da vidim može li se reagovati i promijeniti trasa. Nažalost, oni koji su trebali – nisu reagovali na vrijeme”, rekao je Višković.

On je napomenuo da današnji štrajk u Milićima, koji je naručen, nema veze sa njim.

(Srna, E.M)