Politika 26.03.2021.

Višković: Zaustavljen rast oboljelih

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je zaustavljen rast broja oboljelelih od virusa korona i da bi naredni dani trebali pokazati da li je to stavljeno pod kontrolu kako bi što prije počele da rade djelatnosti kojima je preventivnim mjerama to onemogućeno.

“Pomaka ima. Zaustavili smo se na jednom nivou, evo danas imamo 505 oboljelih i 16 preminulih. Vrtimo se oko 40 odsto oboljelih od ukupnog broja testiranih, otprilike je takav procenat i u okruženju”, rekao je Višković novinarima u Sijekovcu.

On je naveo da je, kada su kreirane preventivne epidemiološke mjere, prevashodni cilj bio da se zaustavi dalji rast broja oboljelih, da se smanji pritisak na zdravstvene ustanove i spasi zdravstveni sistem.

“Naredni dani trebali bi nam pokazati rezultate, ukoliko se svi budemo pridržavali tih mjera i svi budemo dali doprinos, da to stavimo po kontrolu kako bi što prije došli u poziciju da ove djelatnosti koje su našim odlukama zatvorene i onemogućene da rade, da im dozovolimo da u skladu sa preporukama našeg instituta mogu veoma brzo da počnu da rade”.

(Srna/ N.S)