Politika 17.06.2024.

Višković: Značajan pomak u saradnji Srpske i Mađarske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa zamjenikom državnog sekretara za evropske poslove i međunarodne odnose u Ministarstvu energetike Mađarske Peterom Holicom i predstavnicima mađarske kompanije Mečekerc.

Na sastanku je izražen obostrani interes za unapređenje saradnje u oblasti energetike i rudarstva, s posebnim osvrtom na projekte iz oblasti vjetroenergije i drugih obnovljivih izvora energije.

Premijer Radovan Višković i zamjenik državnog sekretara za evropske poslove i međunarodne odnose u Ministarstvu energetike Mađarske Peter Holic ukazali su da je u proteklom periodu učinjen značajan pomak u saradnji Republike Srpske i Mađarske, te konstatovali da postoje svi uslovi za njeno dalje jačanje, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Poručili su da je dobre političke i prijateljske odnose Republike Srpske i Mađarske potrebno dalje osnaživati kroz partnersku saradnju na zajedničkim konkretnim projektima.

Predstavnici kompanije Mečekerc, koja je u stopostotnom vlasništvu Vlade Mađarske, istakli su da je ova kompanija do sada uspješno realizovala mnoge projekte iz oblasti energetike, rudrastva i zaštite životne sredine u Mađarskoj i inostranstvu.