Politika 27.10.2022.

Viškoviću povelja Univerziteta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

VIŠKOVIĆU POVELJA UNIVERZITETA U BANJALUCIBANJALUKA, 27. OKTOBRA /SRNA/ – Senat Univerziteta u Banjaluci dodijelio je predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću povelju za zasluge i izuzetan doprinos radu ove visokoškolske ustanove.
Povelje su dodijeljene i ambasadoru Kine u BiH Đi Pingu, te pokrajinskom sekretaru za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Vojvodine Zoranu Miloševiću, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Senat je plaketom nagradio dugogodišnje radnike Univerziteta, vanrednog profesora Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Gorana Grahovca, redovnog profesora Akademije umjetnosti Nenada Zeljića, dekana i redovnog profesora Rudarskog fakulteta Vladimira Malbašića, te dekana i redovnog profesora Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borka Petrovića.

Na sjednici su donesene i odluke o dodjeli zlatne značke sa likom Nikole Tesle za najbolje diplomirane studente prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini.

Povelje, plakete i zlatne značke najboljim studentima biće uručene na svečanoj akademiji povodom 47 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjaluci zakazanoj za 7. novembar u 12.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

(Srna)