Politika 30.11.2021.

Viškoviću “Zlatna značka”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” Petar Cvijetinović uručio je danas u Banjaluci priznanje “Zlatna značka” premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovoj organizaciji na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost pomenute jedinice Vojske Republike Srpske /VRS/.

Na sastanku sa predstavnicima “Pantera”, koji okupljaju više od 3.000 članova, Višković je zahvalio za priznanje i istakao da je ova jedinica sa svojim komandantima dala nemjerljiv doprinos odbrani Majevice i Semberije tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Višković je naglasio je da je dužnost i obaveza Vlade da baštini kulturu sjećanja na slavni ratni put “Pantera”, ali i ostalih jedinica VRS koje su sačuvale srpski narod i Srpsku.

Tokom sastanka, Cvijetinović je zahvalio Vladi za pruženu pomoć udruženju za dostojanstveno obilježavanje memorijala u rejonu Panjika na Majevici, na mjestu gdje je prvi komandant jedinice Branko Pantelić Panter izgubio život 1992. godine.

On je zahvalio Vladi i na projektima za samozapošljavanje veterana ove jedinice, koji su, zahvaljujući programu pomoći demobilisani borcima, pokrenuli sopstveni posao i osigurali egzistenciju.

Sastanku su prisustvovali i Branka Pantelić, supruga prvog komandanta “Pantera” i njegov unuk Viktor, kao i Aleksandar Savić, sin LJubiše Savića Mauzera.

(E.M)