Vijesti 05.02.2016.

Vitomir Popović konkurisao za rektora

ČITANJE: 1 minuta
Vitomir-Popovic
Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović rekao je da je predao prijavu na konkurs za izbor rektora ovog univerziteta.

Popović je naveo da je dugo razmišljao da li da se prijavi na kokurs zato što se, kako je rekao, Univerzitet u Banjaluci nalazi u krizi, kako zbog konkurencije privatnih fakulteta, tako i zbog finansijskih gubitaka.

– Umjesto da smo primali asistente i stvarali podmladak i budućnost za Univerzitet, gomilali smo administraciju od koje niko nema koristi. Istovremeno, mladi talenti su odlazili vani. To je ono što mora da se zaustavi- rekao je Popović novinarima u Banjaluci.

Popović kaže da i aktuelnom Senatu koji bira rektora ističe mandat, te smatra da je prvo trebalo izabrati novi senat koji bi onda birao rektora.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 28. januara konkurs za izbor rektora ovog univerziteta. Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

I dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Novak Kondić potvrdio je danas da je predao prijavu na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci.

(Agencije)