„VIVIA RUN&MORE PARK“: Prijavljeno 700 trkača

Više od 700 trkača trčaće ovog vikenda ulicama našeg grada, u okviru druge sportsko-zabavne manifestacije „Vivia run&more park“ koja će biti održana u Parku Mladen Stojanović.

Direktor manifestacije Goran Ćorić, kazao je da će u subotu biti održane dvije trke i to „Banjalučka desetka“, trka sa elitnim trkačima na 10 kilometara i trka poslovnih ljudi na pet kilometara u kojoj će učestvovati predstavnici više od 100 kompanija iz Banje Luke i regije.

Direktor trke Radislavka Račić, rekla je da će se na banjalučkoj stazi pojaviti i nekoliko elitnih trkača, među kojima i šampionka od prošle godine Olivera Jevtić, a biće tu i Bojana Bijeljac, te učesnik zadnjih Olimpijskih igara iz Londona, Slovenac Rok Puhar.

Grad Banja Luka je podržao ovu manifestaciju sporta i zabave, a načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Dragan Banjac, naglasio je da ovo jedna od najznačajnijih atletskih manifestacija u gradu, koja izuzetno doprinosi pozitivnoj slici i promociji našeg grada u regionu i Evropi.

Uz sportski dio programa, koji će obuhvatiti i zabavne trke kao što su pivska trka, te trka u vrećama i sa balonima, pripremljen je i bogat muzički program. Centralni događaj je nastup EKV tribjut benda iz Beograda sa poznatom pjevačicom Tanjom Jovićević, u subotu od 21.00 čas, u Parku Mladen Stojanović.

Dvojcu dvije godine i osam mjeseci zatvora za šverc drogom

Vladimir Sumonja (29) i Luka Tomašević (26) iz Banjaluke osuđeni su u ponovljenom postupku u Okružnom sudu u Banjaluci ponovo na ukupno dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog posredovanja u prodaji i švercu droge, ali po novoj presudi ta djela su počinili odvojeno. Sumonja je osuđen na dvije godine zatvora zbog posredovanja u prodaji

Anesteziolog Golić najavljuje štrajk glađu

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darko Golić (60), koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je obljubio pacijenta, počeće štrajk glađu ako ne bude pušten da se brani sa slobode. Ovo je “Glasu Srpske” potvrdio njegov advokat Jevto Janković naglasivši da njegov klijent nije počinio ono za ­šta ga terete.

Počinje reforma javnih preduzeća u Srpskoj

Vlada Republike Srpske je odlučna da zavede red u javnom sektoru RS, pa je u tom smislu za ovu godinu planirala da započne aktivnosti na reformi javnih preduzeća u RS, koji će podrazumjevati i određene bolne, ali veoma neophodne rezove.

PRODUŽETAK SARADNJE: Ćosić Borčev do 2022. godine

”Crveno-plavi” nastavili sa praksom produžavanja ugovora sa nosiocima igre. Lijevi bek Đorđe Ćosić produžio je ugovor sa Fudbalskim klubom Borac do ljeta 2022. godine, objavio je juče banjalučki premijerligaš putem zvaničnog sajta. Fudbaler rođen 1995. godine u Sarajevu među ”crveno-plave” je stigao u ljeto 2018. godine, pred početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, i

Zemljište Poljoprivredne škole pred Vrhovnim sudom RS

Grad Banjaluka pokrenuće spor na Vrhovnom sudu Republike Srpske u slučaju kontraverzne razmjene zemljišta Poljoprivredne škole, kao posljednji pravni lijek u borbi za parcele, vrijedne više desetina miliona KM, saznaju “Nezavisne”.

Servisne informacije za 24. januar

Servisne informacije za petak, 24. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje u protekla 24 časa zabilježeno je četiri krivična djela, dok javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno, sve sa materijalnom štetom. Služba hitne pomoći U Stanici