Vivia Run&More Weekend ponovo u Banjaluci

Svi ljubitelji takmičarskog i rekreativnog trčanja, dobrog zvuka i druženja na otvorenom, od sada mogu da se prijave na 3. “Vivia Run&More Weekend’ festival sporta, muzike, edukacije i zabave, koji će biti održan u Banjaluci od 10. do 12. aprila 2020. godine.

Riječ je o najvećem trkačkom festivalu u regionu i najmasovnijem sportsko-rekreativnom događaju u Banjaluci.

Prošlogodišnji ‘Vivia Run&More Weekend’ okupio je gotovo deset hiljada trkača iz regiona, na ulice Banjaluke izmamio nekoliko stotina navijača i posjetilaca muzičkog programa.

„Svake godine festival začinimo novim zabavnim sadržajima a organizacija postaje sve bolja, te predstojećeg proljeća očekujemo još više učesnika“, najavljuje Goran Ćorić, predsjednik Run&More Community koji stoji iza ovog festivala, u partnerstvu sa Support Marketing Centrom i Atletskim klubom Banjaluka. Ovaj iskusni tim već godinama uspješno organizuje masovno posjećene ulične trke.

„Ponovo ćemo imati Color Fun Run, trku koju mladi posebno vole. Učesnici u pravilu nose bijele majice, jer ih duž staze naši volonteri posipaju bojama, tako da kroz cilj protrče šareni od glave do pete. Vidjeti toliki broj nasmijanih lica na jednom mjestu je za pamćenje“, ističe Ćorić.

Sadržaji koje obuhvata Run&More Weekend 2020 godine su: RMC Banjaluka polumaraton (21K), 10K trka, Team 5K trka za kompanijske timove i sve one koji vole ekipno trčanje, Color Fun Run trka sa bojama, Bambini trka za najmlađe, School Run za osnovce i srednjoškolce, EDU Coaching Forum, drugi po redu stručni forum za unapređenje trenerskog rada u rekreativnim sportovima, i EXPO – sajam sporta, koji će predstaviti proizvođače sportske opreme, sportske i rekreativne klubove, organizatore trka i ostalih sportskih manifestacija.

Muzički program uključuje mnogobrojne žurke za trkače i dva koncerta na tvrđavi Kastel. Od večernjih časova pa do kasno u noć, u petak očekujemo regonalno popularan Abba Real Tribute bend, a za poseban spektakl iduće večeri zadužen je Fresh Wave festival.

Rane prijave po najnižim cijenama su otvorene, a detaljne informacije je moguće pronaći na zvaničnoj stranici festivala: http://rmcbanjalukamarathon.com/ .

LUKA PETROVIĆ: Stimulativne otpremnine u Elektroprivredi RS od 22.000 KM do 50.800 KM

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da će se Pravilnik o stimulativnim otpremninama i ekonomsko-socijalnom zbrinjavanju zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima primjenjivati jedinstveno za svih pet distributivnih preduzeća, a otpremnine će iznositi od 22.000 KM do 50.800 KM. Petrović je napomenuo da poziv za stimulativne otpremnine na snagu stupa 31. januara i da

PROVOKATIVAN IGROKAZ RAIFFEISEN BANKE: Zbog uloge naciste Dobnigg bi mogao imati problema sa zakonom u Austriji

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH Karlheinz Dobnigg mogao bi imati problema sa zakonom u Austriji jer se pojavio u seriji ”Konak kod Hilmije” kao nacistički oficir, rekli su za banjaluka.net i dunav.at pravni stručnjaci iz Beča sa kojim smo razgovarali. U Austriji postoji zakon koji izričito zabranjuje veličanje nacizma ili korištenje nacističkih simbola, takozvani

KVAR NA TOPLIFIKACIONOJ MREŽI: Bez grijanja dio ulica i ustanova u centru grada

Zbog kvara na toplifikacionoj mreži, tokom dana bez grijanja će biti korisnici u dijelovima ulica Gajeva i Jevrejska, Tehnička škola, Dom sindikata, Robna kuća Boska, zanatski centar u Jevrejskoj ulici i Ustavni sud. – Naša tehnička ekipa popravlja kvar kako bismo što prije uspostavili redovnu isporuku toplotne energije. Korisnike molimo za strpljenje i zahvaljujemo na

DRAŽEN VRHOVAC ZA BANJALUKA.NET: IRB je jedan od najznačajnijih pokretača privrednog rasta RS

“Fokus banke će i dalje biti na finansiranju socijalne i ekonomske obnove i razvoja RS”, poručuje novoimenovani v.d. direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac. On je u razgovoru za portal banjaluka.net otkrio dalje planove IRB RS, kao i pravce reorganizacije ove ustanove. Početkom ove godine imenovani ste za v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.