Vijesti 02.10.2015.

Vjeroučitelj pokrao novac od bolesne učenice

ČITANJE: 2 minute

os-vaso-cubrilovic

Gradišku je potresao novi skandal. Vjeroučitelj Trivo Radić, bivši radnik OŠ “Vasa Čubrilović”, strpao je u džep više od 23.000 maraka. Novac je prikupljan za liječenje i izgradnju kuće za bolesnu učenicu i njenu porodicu.

Kao njegov predsjednik, samo je Radić imao pristup računu školskog sindikata. Kada je kolektiv htio da potroši dio sredstava na kupovinu montažne kuće, odgovorio je da je pare – potrošio.

– Reagovali smo tako što smo pozvali njega. On je napisao izjavu u kojoj priznaje da je to sve potrošio u renoviranju svoje kuće – rekao je Đorđe Bulajić, presdjednik Sindikata OŠ “Vasa Čubrilović”.

Radić nije htio pred kamere. Poručio je da slučaj nije trebalo da izađe u javnost, jer je tako dogovoreno. Tvrdi i da je problem s parama riješen. Direktor škole, Vladimir Stanišljević kaže da je cijela Gradiška ustala da pomogne djeci koja žive bez oba roditelja, a među njima je i petnaestogodišnja djevojčica koja boluje od karcinoma.

– Prioritet jedan je bilo liječenje. Naša učenica je dobro, upisala je srednju školu. Sve je pošlo kako treba. Mi smo se odmah uključili dalje. Za izgradnju kuće. Kuća je obezbjeđena, tj. Ključ u ruke – objasnio je Vladimir Stanišljević, direktor OŠ “Sava Čubrilović”.

Iz banjalučkog okružnog tužilaštva poručuju rade na slučaju Radić. Građani Gradiške potreseni su zbog skorašnjih dešavanja. Ne mogu da vjeruju da je baš vjeroučitelj sposoban da bolesnom djetetu uskrati pomoć.

Radić je dobio otkaz, a na radno mjesto primljen je drugi vjeroučitelj. Na naše pitanje kako je na sve to reagovala banjalučka eparhija, niko nije odgovorio. U telefonskom razgovoru poručili su nam da su sveštenici koji su upoznati sa slučajem danas na putu.

(ATV)