Vještak potvrdio na suđenju: Dodikovo psihičko zdravlje narušeno

Sudjenje dodik bosic
Danas je pred banjalučkim Osnovnim sudom završeno suđenje povodom tužbe Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, protiv Mladena Bosića, lidera SDS, zbog klevete.

Vještak kojeg je angažovao Dodikov tim, naveo je na suđenju, a kako je prenio novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić, da je Dodikovo psihičko zdravlje narušeno, kako zbog napada na njega i porodicu ima strah da govori.

Mladen Bosić je izjavio kako je zabrinut zbog ovakvih nalaza jer Dodik ipak obavlja funkciju Predsjednika Republike.

Suđenje je počelo 8. aprila tekuće godine.

Milorad Dodik je inače Bosića tužio zbog dijela rečenice „da je ukrao milionske iznose“, ali ne i za dio rečenice koja se odnosi da je Dodik “sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom”.

Bosić je danas naveo kako će ukupni troškovi parnice koštati oko 16 000 konvertibilnih maraka, što uključuje tužbeni zahtjev Milorada Dodika, kao i pripadajuće sudske troškove.

(Buka)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji