Politika 21.03.2016.

Vlada protiv bivšeg SNSD-ovog načelnika Laktaša

ČITANJE: 1 minuta
Milovan-Topolovic
Milovan Topolović, bivši načelnik Laktaša bio je najbolji kandidat na konkursu za direktora Zavoda za obrazovanje odraslih, ali ipak nije izabran na ovu funkciju.

Topolovića je predložila Agencija za državnu upravu RS nakon provedenog konkursa krajem prošle godine, ali zvanično saglasnost za njegovo imenovanje nije dala Vlada RS, zbog čega je konkurs poništen. Kako piše Blic, protiv  izbora Topolovića na ovu funkciju bio je opštinski odbor SNSD-a Laktaša, iako je i sama predsjednica Vlade RS insistirala na njegovom imenovanju.

Sproveden je i zatvoren novi konkurs za direktora Zavoda, a u toku je pregled pristigle dokumentacije, nakon čega lijedi intervju sa kandidatima, potvrđeno je u Agenciji za državnu upravu RS.

Sada je, piše Blic, u igri i kandidat DNS-a, Goran Zmijanjac iz Prijedora. Po kuloarima se priča da je konkurs samo farsa i da će na poziciju onaj ko je politički podoban i poslušan. Takve priče negiraju iz Zavoda za obrazovanje odraslih  tvrdeći da politika nema ništa sa imenovanjem direktora ove ustanove.

(Blic)