Vijesti 26.12.2022.

Vlada Republike Srpske doniraće Crvenom krstu 500 tona brašna

ČITANJE: 2 minute

Vlada Republike Srpske doniraće Crvenom krstu Republike Srpske 500 tona pšeničnog brašna, koje će, putem njihove mreže, biti distribuisano socijalno ugroženim porodicama, saopšteno je iz Vlade.

U susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, brašno će biti distribuisano putem Crvenog krsta Republike Srpske. Pomenute količine brašna su samljevene u domaćim mlinovima od pšenice koju je Vlada Republike Srpske otkupila od domaćih proizvođača tokom ovogodišnje žetve pšenice.

U okviru ovih mjera, Vlada Republike Srpske obezbijedila je i pakete s osnovnim životnim namirnicama za 4.000 porodica širom Republike Srpske, koje će, povodom predstojećih praznika, biti distribuisani putem gradskih i opštinskih centara za socijalni rad. Za vaj posao zaduženi su Ministrstvo trgovine turzma i Ministrastvo zdravlja i soacijalne zaštite.

Nastavljajući praksu podrške javnim kuhinjama, Vlada Republike Srpske će u narednim danima uputiti i novčanu donaciju javnim kuhinjama iz mreže Crvenog krsta, ali i svih drugih nevladinih organizacija i udruženja koji organizuju rad javnih kuhinja.

Ovom donacijom Vlada Republike Srpske nastoji izaći u susret Crvenom krstu i drugim organizacijama civilnog sektora koje obavljaju izuzetno human posao, te im pomoći da obezbijede podršku za njihove korisnike u predstojećim praznicima.

Provodeći socijalno odgovornu politiku, Vlada je, pored redovnih socijalnih izdvajanja, u više navrata ove godine sprovodila i pojedinačne akcije s ciljem pružanja dodatne podrške socijalno ugroženim građanima. U nastojanju da olakša njihov položaj, javne kuhinje intereventno su podržane sa više od 420.000 KM, te im je, pored toga, isporučeno i 500 tona brašna, što je zadovoljilo njihove godišnje potrebe za hljebom. U okviru ovih mjera, izdvojeno je i više od 100.000 KM za nabavku paketa s osnovnim životnim namirnicama za više od 4.200 korisnika.

(N.M.)