Vijesti 21.06.2021.

VLADA RS: Institucije Srpske donosile teške odluke tokom pandemije, Stanić izabrao lagodniji način

ČITANJE: 3 minute

Institucije Republike Srpske, zajedno sa zdravstvenim sektorom, učinile su sve da u pandemiji virusa korona zaštite zdravlje naših građana. Ponosni smo na sve naše zaposlene u zdravstvenom sektoru ljekare, medicinske sestre, nemedincinsko osoblje, na požrtvovanosti, radu, trudu, podnošenju nadljudskih napora i sve patriote koji su svoje znanje i stručnost stavili na raspolaganje u borbi sa virusom korona, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

– Međutim, to se ne može reći za Slobodna Stanića koji se od početka pandemije nijednom nije ponudio svojim kolegama, već je izabrao lakši put da sa političkih govornica, koristeći političke fraze, morališe i kritikuje.

Podsjetićemo Vas na Vašu izjavu iz oktobra prošle godine kada ste, opet sa političke govornice, a ne iz kovid ambulante, bolnice, doma zdravlja, instituta, upućivali kritike donosiocima teških odluka u pandemiji, rekli da nošenje maski na otvorenom može biti opravdano samo u gusto naseljenim mjestima metropolama, te da su u Republici Srpskoj većina gradova i mjesta veoma rijetko naseljena.

Ova kao i još niz drugih vaših izjava datih od početka pandemije virusa korona pokazala je da niste bili u pravu i da ste u najtežim trenucima za Republiku Srpsku izabrali da se umjesto stavljanja na raspolaganje kolegama u zdravstvenom sektoru, sa virusom korona borite i doprinosite pres konferencijama, moralisanjem i političkim ocjenama odluka koje su donošene u borbi protiv kovida.

Gospodine Staniću, institucije Republike Srspke donosile su teške odluke, odluke koje smo morali donositi su odgovorne odluke, a ne odluke koje smo željeli. Teškim i odgovornim odlukama štitili smo živote i zdravlje građana.

Gospodine Staniću, ne znamo koliko Vi to možete razumjeti, a očekivalo se od Vas da kao ljekar, bivši ministar i bivši direktor Instituta date korisne prijedloge, sugestije, da stručnošću doprinesete velikoj borbi za život u Republici Srpskoj.

Vi ste izabrali lagodniji način, ali zato ste i bivši ministar i bivši direktor Instituta za javno zdravstvo.

Ne znamo kako biste se Vi snašli u ovakoj teškoj situaciji i šta biste Vi pokazali, ali iznesite u javnost i kažite šta ste Vi kao ministar zdravlja i socijalne zaštite učinili i doprinijeli zdravstvenom sektoru i šta ste kao direktor Instituta za javno zdravstvo učinili za napredak i razvoj ovog sektora, osim što ste epidemiologe u Institutu ponizili Vašim izjavama o nošenju, nenošenju maski, a kojima ste bili direktor.

Vlada Republike Srpske i institucije Republike Srpske omogućile su svim našim građanima, bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje, liječenje od COVID 19, a svim našim zdravstvenim ustanovama dovoljno zaštitne opreme, zaštitna odijela, maske, kiseonik, PSR testove, brze testove, PSR aparate, respiratore, dezinfikaciona sredstava…

Od početka pandemije virusa korona u Republici Srpskoj, Vlada Republike Srpske kroz Kompenzacioni fond i Fond solidarnosti izdvojila je 93.630.000,00 KM za zdravstveni sektor u Republici Srpskoj – zaključuju u Vladi RS.

(SB)

Oznake: Vlada RS