Vijesti 18.07.2016.

Vlada RS uložila 26 miliona KM u zgradu koja zjapi prazna

ČITANJE: 1 minuta

Niko od funkcionera iz RS u institucijama BiH još se nije uselio u zgradu koja je za njih sagrađena u Istočnom Sarajevu i plaćena čak 26 miliona maraka.

Poltičari iz SzP ranije su najavili da oni demonstrativno neće koristiti velelepni objekat, ali se preseljenje zakomplikovalo i za funkcionere koalicije okupljene oko SNSD.

Poslanica SNSD Dušanka Majkić kaže da je problem u tome što parlament BiH, koji plaća smeštaj parlamentarcima, i Vlada RS, kao vlasnik zgrade, nisu dogovorili način plaćanja.

8a957b6f52b2cde046e028295aeb2f5b

– Praksa je da PS BiH raspiše javni tender za smještaj parlamentaraca. Među hotelima koji prođu na tenderu biram gdje ću da budem smještena. Ne znam kako će sada da riješe situciju – kaže Majkićeva.

Budu li se funkcioneri useljavali tenderom, Vlada RS bi mogla još da pričeka sa naplatom smještaja. Kako saznajemo, PS BiH je krajem 2014. ili početkom 2015. već raspisala tender za smještaj parlamentaraca, i to na period od dvije godine.

Da stvar bude apsurdnija, sekretar Predstavničkog doma BiH Marin Vukoje kaže da ga niko nije obavijestio ni da je zgrada u Istočnom Sarajevu sagrađena.

Međutim, direktor Službe za zajedničke poslove Vlade RS Goran Maričić tvrdi da je dopis blagovremeno poslat sekretarijatima oba parlamentarna doma i člana Predsjedništva BiH iz RS.

– Oni traže formalni način da se potpišu ugovori, kako bi počeli da koriste objekat. Da li je to tender, ili neki drugi način, ostaje da se vidi. Trenutno niko nije u stalnom korištenju – kaže Maričić.

(Blic)

Oznake: Goran Maričić