Vijesti 16.05.2021.

VLADA SKUPLJA PODATKE: I ove godine posao za najbolje studente javnih univerziteta

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Republike Srpske i ove godine planira obezbijediti posao najboljim studentima sa dva javna univerziteta u Srpskoj.

Potvrdio je ovo za Srpskainfo predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je istakao da je već dao nalog ministru za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđanu Rajčeviću da od dva javna univerziteta u Srpskoj pribavi podatke o studentima generacije kojima će potom biti ponuđen posao.

– To je praksa koju je počela moja Vlada i koja će biti nastavljena. Ti mladi ljudi su potrebni Srpskoj jer su oni budućnost Republike. Želimo da im pošaljemo poruku da neko prati njihov rad i rezultate, te da cijenimo njihov trud. Mi ćemo im dati posao, a oni treba da daju svoj doprinos razvoju Srpske – istakao je Višković.

On dodaje da je njihova budućnost i budućnost Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

Premijer je istakao da je ovo i način da se promovišu javni univerziteti, te da najbolji studenti zaslužuju da im se Republika oduži na ovaj način za njihov trud.

Višković je podsjetio da je boravak u studentskim domovima u Srpskoj najpovoljniji u okruženju jer na ovaj način žele da stimulišu mlade da što više upisuju fakultete i da se kroz godine studija bore da budu najbolji i da ostanu u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Višković je, nakon što je došao na mjesto predsjednika Vlade Republike Srpske, obećao studentima generacije Univerziteta u Banjaluci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu da će im obezbijediti posao u institucijama i javnim preduzećima u Republici Srpskoj.

U protekle dvije godine to obećanje je i ispunio, pa su 2019. godine posao dobila 34 studenta generacije, a prošle godine isto toliko.

(SB)