Politika 20.06.2021.

Vlada Srpske izdvojila više od 400 miliona KM za projekte u Bijeljini

ČITANJE: 2 minute

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sastali su se danas Bijeljini sa rukovodstvom grada.

Cvijanović je istakla da nema uspjeha i razvoja bez dobre saradnje lokalnih i republičkih vlasti.

Predsjednica Srpske je naglasila da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u Bijeljini izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

Ona je rekla da je na sastanku bilo riječi o projektu auto-puta od Bijeljine do Rače, ukazavši da se puno ulaže projekte vodoprivrede, poljoprivredi, Drinski nasip.

Predsjednica smatra da je neophodno da Gradska uprava završi svoje obaveze da bi republičke vlasti mogle da dalje da reaguju.

– Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata – rekla je Cvijanović, ocijenivši da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostravke za privredu.

Premijer Srpske je poručio je da će Vlada i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

– Vlada Republike Srpske ne gleda političku pripadnost i odosiće se prema građanima Semberije odgovorno, kao što je to radila i do sada – rekao je Višković.

Dodao je da su dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljine završena u 95 odsto.

Dodik je istakao je da je republička vlast voljna da podstiče projekte i da će svi koje su ranije dogovarani biti realizovani.

On je naveo da su novac za auto-put, Drinski nasip obezbijediti Republika, dodajući da su stvoreni uslovi da ove godine počnu radovi na auto-putu.

– Nijedan od projekata nije zaustavljen i sve funckioniše kako to predviđa Ustav i zakon – rekao je Dodik.

Sastanku u zgradi Gradske uprave prisustvovali su i ministarka finansija Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić.

Nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljina, Cvijanović i Višković posjetili su bolnicu “Sveti Vračevi” i Dom zdravlja u Bijeljini.

Protokolom posjete, predviđeno je da Dodik, Cvijanović i Višković u 17.00 časova posjete i poljoprivredno domaćinstvo Mihajlović u selu Donje Crnjelovo.

(E.M)