Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

– Svi ključni projekti na ovom području rađeni su u saradnji sa Vladom Republike Srpske i to moramo i jasno i glasno da kažemo. Vlada Srpske će i dalje da bude partner ovoj lokalnoj zajednici, kao što pomaže i ostale opštine u Srpskoj – rekao je Višković, nakon susreta sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Јagodićem.

On je podsjetio da su najvažniji projekti uređenje korita rijeke Rakitnice, podrška poljoprivrednoj proizvodnji, adaptacija zgrada srednje i osnovne škole, u šta je uključena i Srbija sa finansijskom podrškom, regulacija trotoara u glavnoj ulici i drugo.

Višković je izrazio nadu da će Rogatica prebroditi sve političke i ekonomske prepreke na svom putu ka razvijenoj i modernoj lokalnoj zajednici, u skladu sa interesima građana, posebno mladih.

Govoreći kao potpredsjednik SNSD-a, on je poručio da je aktuelna vlast u značajnoj mjeri doprinijela razvoju Rogatice, zbog čega i na narednim lokalnim izborima očekuje apsolutnu pobjedu ove stranke, a samim tim i brži razvoj ove lokalne zajednice.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, koja je prisustvovala sastanku, pohvalila je rukovodstvo opštine Rogatica kao veoma aktivno i prisutno u komunikaciji sa resornim ministarstvima u Vladi Republike Srpske.

Ona je izrazila uvjerenje da će u ovoj lokalnoj zajednici biti sve više razvojnih i infrastrukturnih projekata, čiji su značaj republičke vlasti prepoznale i pružiće im adekvatnu podršku.

– Posebno što mi se sviđa jeste to što smo se ovdje uvjerili da stanovnici Rogatice ne odlaze sa područja opštine, što je velika prednost ove lokalne zajednice – istakla je Vidovićeva.

Ona je poručila da će Vlada Republike Srpske posebno cijeniti tu činjenicu i napore lokalne zajednice da mladim ljudima obezbijedi pristojnu i perspektivnu egzistenciju.

Prema njenim riječima, Rogatica ima sve uslove da u budućnosti bude veoma uspješna lokalna zajednica.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Јagodić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Viškovića i Vidovićeve, ističući da je ovo bila veoma koristan susret tokom kojeg je analizirano aktuelno socio-ekonomsko, ali i političko stanje u ovoj lokalnoj zajednici.

On je potvrdio da je dosta riječi bilo o pokretanju proizvodnje u Fabrici prečistača, zatim u vezi sa aktivnostima na vraćanju Osnovnog suda u Rogaticu, a aktuelno je i otvaranje pogona firme Mraz sa Pala, koja bi u Rogatici trebalo da zaposli oko 30 tekstilnih radnika.

Јagodić je zahvalio Vladi Republike Srpske za ukupnu dosadašnju pomoć, ali i za podršku za buduće razvojne projekte na području Rogatice.

Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na realizaciju projekta utopljavanja lokalne osnovne škole, s ciljem postizanja standarda energetske efikasnosti, kao i sanacije dijela magistralnog puta Sarajevo-Višegrad, koji prolazi glavnom rogatičkom ulicom.

Nakon ovog sastanka Višković i Јagodić posjetili su proizvodne objekte Mesne industrije Vizion.

(RTRS)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za