Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

– Svi ključni projekti na ovom području rađeni su u saradnji sa Vladom Republike Srpske i to moramo i jasno i glasno da kažemo. Vlada Srpske će i dalje da bude partner ovoj lokalnoj zajednici, kao što pomaže i ostale opštine u Srpskoj – rekao je Višković, nakon susreta sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Јagodićem.

On je podsjetio da su najvažniji projekti uređenje korita rijeke Rakitnice, podrška poljoprivrednoj proizvodnji, adaptacija zgrada srednje i osnovne škole, u šta je uključena i Srbija sa finansijskom podrškom, regulacija trotoara u glavnoj ulici i drugo.

Višković je izrazio nadu da će Rogatica prebroditi sve političke i ekonomske prepreke na svom putu ka razvijenoj i modernoj lokalnoj zajednici, u skladu sa interesima građana, posebno mladih.

Govoreći kao potpredsjednik SNSD-a, on je poručio da je aktuelna vlast u značajnoj mjeri doprinijela razvoju Rogatice, zbog čega i na narednim lokalnim izborima očekuje apsolutnu pobjedu ove stranke, a samim tim i brži razvoj ove lokalne zajednice.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, koja je prisustvovala sastanku, pohvalila je rukovodstvo opštine Rogatica kao veoma aktivno i prisutno u komunikaciji sa resornim ministarstvima u Vladi Republike Srpske.

Ona je izrazila uvjerenje da će u ovoj lokalnoj zajednici biti sve više razvojnih i infrastrukturnih projekata, čiji su značaj republičke vlasti prepoznale i pružiće im adekvatnu podršku.

– Posebno što mi se sviđa jeste to što smo se ovdje uvjerili da stanovnici Rogatice ne odlaze sa područja opštine, što je velika prednost ove lokalne zajednice – istakla je Vidovićeva.

Ona je poručila da će Vlada Republike Srpske posebno cijeniti tu činjenicu i napore lokalne zajednice da mladim ljudima obezbijedi pristojnu i perspektivnu egzistenciju.

Prema njenim riječima, Rogatica ima sve uslove da u budućnosti bude veoma uspješna lokalna zajednica.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Јagodić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Viškovića i Vidovićeve, ističući da je ovo bila veoma koristan susret tokom kojeg je analizirano aktuelno socio-ekonomsko, ali i političko stanje u ovoj lokalnoj zajednici.

On je potvrdio da je dosta riječi bilo o pokretanju proizvodnje u Fabrici prečistača, zatim u vezi sa aktivnostima na vraćanju Osnovnog suda u Rogaticu, a aktuelno je i otvaranje pogona firme Mraz sa Pala, koja bi u Rogatici trebalo da zaposli oko 30 tekstilnih radnika.

Јagodić je zahvalio Vladi Republike Srpske za ukupnu dosadašnju pomoć, ali i za podršku za buduće razvojne projekte na području Rogatice.

Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na realizaciju projekta utopljavanja lokalne osnovne škole, s ciljem postizanja standarda energetske efikasnosti, kao i sanacije dijela magistralnog puta Sarajevo-Višegrad, koji prolazi glavnom rogatičkom ulicom.

Nakon ovog sastanka Višković i Јagodić posjetili su proizvodne objekte Mesne industrije Vizion.

(RTRS)

Crna Gora proglašava kraj epidemije u junu?

Kraj epidemije virusa korona u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao bi da bude proglašen početkom juna, smatra direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. “Ako do 2. juna ne bude nijednog slučaja virusa korona, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili”, rekao je Mugoša. Mugoša je upozorio građane da nije

BANJALUKA: Od ponedjeljka prilagođeni ljetnji režim polazaka

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Han: Zapadni Balkan pripada Evropi

Johanes Han, komesar Evropske komisije za budžet i administraciju i bivši komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju poručio je da Zapadni Balkan pripada Evropi. U razgovoru za hrvatski “Express” Han je, između ostalog, odgovorio i na pitanje da li će proces proširenja Evropske unije biti na odgođen na duži period te šta

Video koji prikazuje kako se virus korona proširio svijetom

Virus korona je širom svijeta zarazio više od 5.384.000 ljudi, a do sada je od posljedica infekcije umrlo preko 343.000. Oporavilo se više od 2,2 miliona ljud, a najviše zaraženih i umrlih je u Sjedinjenim Američkim Državama. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da Јužna Amerika postaje novo žarište pandemije. “Chanel 4 News” objavio je video kojim

KOLIKO SU SADA OPASNE SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI: Evo šta nosi najviši stepen rizika

Dr Suzan Hasig, epidemiolog Fakulteta za javno zdravlje i tropsku medicinu Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu govorila je o rizicima izlaska u restorane, okupljanja s prijateljima, ali i otvaranja poštanskog sandučeta. Ona preporučuje da se nose maske kad god je to moguće i da se drži rastojanje od dva metra. Visok stepena rizika: Porodična okupljanja

CIK raspisao tender za štampanje i pakovanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je juče međunarodni tender za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15.novembra, javljau federalni mediji. Vrijednost tendera, odnosno ugovorenih usluga objavljenih i na Portalu javnih nabavki, procijenjena je na 1.111.100 maraka, prenosi “Avaz.ba”. Rok za dostavu ponuda je 6.jul do 14

IZETBEGOVIĆ: 1986. sam predvidio rat

Bakir Izetbegović, predsjendik SDA, dao je intervju televiziji Igman. U jednosatnom intervjuu Izetbegović je govorio o svemu i svačemu, od ratnih vremena do unutarstranačkih turbulencija. Izetbegović je kratko komentarisao i aferu “Respiratori. “Neka istraže i neka odgovara svako za ono što je radio. SDA uvijek samo jednu instrukciju daje – poštujte procedure, radite pošteno, a