Vijesti 20.12.2022.

VLADA SRPSKE: Premijer Višković nema vikendicu na Jahorini

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nema vikendicu na Jahorini, navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću Vlade RS, u reagovanju na današnje objave na društvenim mrežama.

– Fotografija vikend objekta, koja je danas objavljena na Tviteru, uz nedvosmislenu aluziju da je navodno riječ o imovini premijera Viškovića, predstavlja najgrublju medijsku manipulaciju, sa ciljem medijskog linča i kompromitacije premijera Viškovića.

Pozivamo vlasnika objekta na priloženoj fotografiji, ko god da je, da se javno oglasi, a novinar će dobiti priliku da dokaže svoje tvrdnje pred nadležnim pravosudnim institucijama, pošto će protiv njega, zbog iznošenja grubih neistina, premijer Višković podnijeti privatnu tužbi za klevetu.

Skrećemo pažnju da je i u prethodnom periodu novinar, u više objava putem svog Tviter naloga, premijera Viškovića dovodio u vezu sa vlasništvom nad određenim, atraktivim nekretninama, a što takođe ne odgovara istini.

Premijer Višković snažno i iskreno podržava slobodan rad medija i slobodu izražavanja, ali isto tako, zbog sopstvenog dostojanstva, ne može dozvoliti da neodgovorni pojedinci nekažnjeno iznose grube neistine, poput ove – saopšteno je iz Vlade RS.