Vijesti 23.12.2022.

VLADA SRPSKE: Raskinuti ugovore o radu sa svima koji se vode kao zaposleni, a ne pojavljuju se na poslu

ČITANJE: 1 minuta

Ministri u Vladi Republike Srpske i direktori republičkih uprava i upravnih organizacija u obavezi su da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena u njihovim institucijama, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta, navodi se u dopisu iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

U dopisu se naglašava da je o navedenom potrebno dostaviti pismeni izvještaj u Kabinet predsjednika Vlade do kraja ove godine.

– Ukoliko se nakon zadatog roka ustanovi da se i dalje takva lica nalaze u radnom odnosu, odgovorna lica-rukovodioci biće sankcionisani, a to znači razriješeni funkcija na kojima se nalaze – ističe se u dopisu koji je potpisao šef Kabineta predsjednika Vlade Željko Đurić.

Ministarstva koja u svom sastavu imaju republičke uprave i republičke upravne organizacije dužna su da ih upoznaju o ovom dopisu.

Dopis je upućen svim ministarstvima, te direktorima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencije za državnu upravu, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, DŽender centra, v.d. pravnog predstavnika Kancelarije pravnog predstavnika, kao i direktorima Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske, Helikopterskog servisa i Ugostiteljskog servisa Republike Srpske.

(SB)

Oznake: Vlada RS