Vijesti 07.01.2021.

Vladika Jefrem: Da radost božićna uđe u srca ljudi

ČITANJE: 1 minuta

Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem služio je u ponoć u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci Svetu arhijerejsku liturgiju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića.

Čestitajući rođenje Hristovo tradicionalnim pozdravom “Mir Božiji, Hristos se rodi!”, vladika Jefrem je u obraćanju vjernicima poželio da radost božićna uđe u domove, u porodice, ali, prije svega, u srca ljudi.

“Želimo da u narednoj godini prestane ova strašna pošast koja hara cijelim svijetom. Neka Gospod blagoslovi, pomiluje i spase ovaj narod i sve narode širom svijeta, da se izbavimo od ovog zla da počnemo da živimo normalno, da se radujemo životu i da ostvarujemo svoje životne ciljeve”, rekao je vladika Jefrem.

On je poželio svim vjernicima Banjalučke eparhije da blagoslov Božiji bude sa njima.

Nakon Svete arhijerejske liturgije, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pročitana je božićna poslanica, a zatim je obavljeno prićešće vjernika.

Nakon božićne liturgije, vjernici će u krugu svojih porodica proslaviti Božić.

Vladika banjalučki služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja i u subotu, 9. januara, trećeg dana Božića koji je posvećen Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu.

(Srna)

Oznake: vladika Jefrem