Vijesti 26.10.2020.

VLADO ADAMOVIĆ, ADVOKAT: Nema osnova za optužnicu protiv urednika RTRS-a (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Glavna urednica Informativnog programa Televizije Republike Srpske Marijana Đurđević, urednica i novinar političkog magazina Pečat Nada Veletić i urednik Dnevnika Momčilo Ostojić saslušani su u Tužilaštvu BiH zbog navodnih naznaka osnove sumnje da su otkrili identitet zaštićenog svjedoka.

Tužioci navode da je ime zaštićenog svjedoka pomenuto kroz pseudonim kao i da je pomenut predmet u kome je zaštićeni svjedok navodno svjedočio, javlja RTRS.

Novinari RTRS-a tvrde da u emitovanom programu nije pomenut zaštićeni svjedok, niti pseudonim istog, kao ni naznake predmeta na koji se odnosi tvrdnja vezana za zaštitu svjedoka, rekao je za RTRS advokat Vlado Adamović. Čeka se odluka tužioca.

– Moji branjenici nisu se branili ćutanjem, već su objasnili da ni u jednom momentu nisu pomenuli ime zaštićenog svjedoka ili pseudonim, niti su stavili naznaku predmeta koji se odnosi na zaštićenog svjedoka tako da ne očekujem da će tu biti problema u budućnosti – naglasio je Adamović.

On je dodao da tužilac sad odlučuje da li to što je on prikupio predstavlja dovoljno osnovane sumnje za eventualno podizanje optužnice.

– Moj stav je da u pogledu mojih branjenika tako nešto ne postoji, ali odluka tužioca je konačno pa ćemo čekati – rekao je advokat Adamović.

U medijima je već objavljeno da zbog navodnog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka Tužilaštvo BiH istražuje i novinare i urednike portala banjaluka.net i Glasa Srpske, što je u medijskim krugovima ali i od pojedinih pravnika i advokata ocijenjeno kao klasičan pritisak na uređivačku politiku medija iz Republike Srpske.

(Banjaluka.net)