Vijesti 25.01.2016.

Vlado Adamović: U zatvor će ili Radončić ili neko od tužilaca

ČITANJE: 1 minuta
vlado adamovic
Sarajevski advokat i bivši sudija Suda Bosne i Hercegovine, Vlado Adamović, kazao je da će današnje hapšenje Fahrudina Radončića imati refleksiju na cjelokupno bh. društvo.

Adamović je, gostujući na Federalnoj televiziji u vezi Radončićevog hapšenja, istakao da je ovo čin koji je prelio čašu, u smislu spektakularnih hapšenja Agencije za istrage i zaštitu ili bilo kojih drugih policijskih agencija.

-Želim kazati da je dosta više spektakularnih hapšenja u Sarajevu ili bilo kojem drugom dijelu BiH. U ovoj zemlji su se hapsili članovi Predsjedništva, ministri, parlamentarci… Kakvu sliku šaljemo u javnosti. Kada se ‘spektakularno’ uhapsi jedna takva osoba, za mjesec dana se sve zaboravi, a mislim da Tužilaštvo BiH ne može više tako funkcionirati- rekao je Adamović.

On takođe smatra da će se ovim slučajem mnoge stvari razrješiti.

-Mislim da će se nakon ovoga neke stvari riješiti – ili će u zatvor ići Radončić ili neko od tužilaca- zaključio je Adamović.

Podsjećamo, u Hadžićima je danas uhapšen predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH, Fahrudin Radončić, zbog ometanja rada pravosuđa. Hapšenje su izvršili pripadnici SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH.

Radončić se, prema posljednjih informacijama, još nalazi u prostorijama SIPA, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će biti predat u prostorije Tužilaštva BiH.

(Radiosarajevo.ba)