Vijesti 06.04.2017.

Vlado Đajić i zvanično u fotelji direktora UKC-a

ČITANJE: 1 minuta

U fotelju Univerzitetsko kliničkog centra sjeo je danas Vlado Đajić. Mirka Stanetića, sa pozicije je ispratio uz riječi hvale i prijateljski pruženom rukom.

Često se, kaže Stanetić, novi i stari direktori gledaju ispod oka, ali kod njih to nije slučaj. Klinički centar neće napustiti i čeka nova zaduženja. Ona stara, poručuje, nisu bila laka.

“Ja sam dijete UKC-a, moja osnovna preokupacija je pulmologija.Teško se nositi sa finansijskom situacijom sa kojom detaljno upoznajem kolegu Đajića. Osnovni problem je što mi u RS imamo smanjen priliv, način prikupljanja novca za Fond zdravstvenog osiguranja”, izjavio je Mirko Stanetić, bivši direktor UKC RS.

Par koraka ka naprednijem kliničkom centru, Đajić već ima na umu. Kao neurolog se, kaže pokazao, a trudiće se da se pokaže i kao direktor. O dugu UKC-a, koji je fotelje koštao i sad već bivšeg direktora, razmišljaće, poručuje kad analizira situaciju. Od institucija očekuje podršku, a on i ostatak uprave, daće sve od sebe.

“Trudićemo se da damo svoj doprinos razvoju nekoliko stavki koje su bitne za dobru organizaciju, a to su prostor za rad, oprema za rad, kadar, poboljšanje organizacije.Ne bi da damo neke proizvoljne ocjene, jer tek je u toku primopredaja, danas je završavamo”, kaže Vlado Đajić, v.d. direktor UKC-a RS.

Rekonstrukcija i preseljenje klinika u centralni dio, nastaviće se istim tokom, optimistična je nova uprava. U obećanjima, Đajić nije zaobišao ni zaposlene. Boriće se, kaže, za njihov položaj, jer je do juče, i sam bio jedan od njih.

(ATV)