Politika 19.05.2016.

Vlajki: Bošnjakizacija je trenutno najvažniji problem u RS

ČITANJE: 1 minuta

Vlajki ukazuje i da tu priču krajnje agresivno “guraju” ekstremističke antidejtonske snage sastavljene od pojedinih frakcija dva druga, nesrpska, konstitutivna naroda.

-Ofanziva ove vrste je u punom jeku. To, na primjer, pokazuje nebulozna izjava (banjalučkog biskupa Franje) Komarice o Banjaluci kao o hrvatskom Blajburgu, ubacivanje 200.000 nerezidentnih Bošnjaka u Republiku Srpsku nasilnom i izmanipulisanom metodologijom posljednjeg popisa stanovništva, kao i sudska dodjela vojne imovine BiH, dakle Bošnjacima- naveo je Vlajki.

Vlajki, koji je i predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde, napominje da u politici ništa nije slučajno, pa ni ovi potezi.

Partija ekonomske i socijalne pravde poziva sve stranke u Republici Srpskoj kojima je stalo do izvornog Dejtona da, makar privremeno, prestanu sa međusobnim svađama, da se ujedine protiv naznačene opasnosti, da formiraju vladu nacionalnog spasa i da se skupštinskom rezolucijom suprotstave bošnjakizaciji Republike Srpske, kao i snagama koje stoje iza toga.

-Nereagovanje na intenzivni proces bošnjakizacije, koji je u ovom času najvažniji problem u Republici Srpskoj i važniji nego svi ostali problemi zajedno, ma sa čije strane je ravno nacionalnoj izdaji- smatra Vlajki.

(Agencije)