Vijesti 14.01.2016.

Vlasnici marketa u svađi zbog zemljišta

ČITANJE: 2 minute
market zemljiste
Svađe, kazne i prepirke svakodnevica su ispred srbačkog poslovnog centra kod autobuske stanice. Problem je nastao, nakon što je lokalni biznismen, Mane Tatić, kupio stanicu, a s njom i trotoar ispred poslovnog centra “Fortuna” i zabranio da se njim prolazi, iako je to jedini prilaz poslovnom objektu.

Mićo Tatić,vlasnik “Fortune” tvrdi da je sve počelo kada je dio prostora iznajmio marketu koji je direktna konkurencija Tatićevoj firmi.

-Funkcionisalo je sve dokle god nije došla kompanija Luburić iz Prnjavora, kada su se oni pojavili zbog konkurencije, gospodinu mane komercu i tada su počeli ti problemi, a do tada nikada nije bilo problema, iz opštine, niti je iko pravio probleme i na kraju ima gradjevisnku, ima upotrebna imaju tehnički uslovi – rekao je Mićo Tatić vlasnik poslovnog objekta “Fortuna”.

Nije mu, kaže, jasno kako je uopšte moguće da neko kupi zemlju ispred njegovog poslovnog centra, a onda mu zabrani pristup.

Vlasnik spornog zemljišta Mane Tatić, nije želio da daje bilo kakve zvanične izjave, samo je u kratkom razgovoru za ATV rekao da je sve regulisano zakonom i propisima, te je ukratko zamolio da se ekipa ATV-a skloni sa njegovog privatnog posjeda.

A da problema itekako ima, uvjerila se i ekipa ATV-a. Dok smo snimali, Mane Tatić zvao je policiju da kazni sve koji su se parkirali na njegovom prilazu, pa je sa saobraćajcima posla imao i načelnik opštine Drago Ćirić.

Kad je završio s policijom, Ćirić je za ATV objasnio da je spornu lokaciju, Mane Tatić kupio kao dio zemljišta nakon stečaja srbačkog autoprevoza. I njemu su Tatićeve zabrane sporne, pa je odlučio da pokrenuo i sudski spor.

-Ja očekujem da će to biti u korist opštine, šta je problem ovde, samo zato što ovdje čovjek ima svoj lanac prodavnica kao i on i sad da on bude da drži skoro sve u tom dijelu, a da on ne može raditi- Drago Ćirić načelnik.

I dok se dve strane spore ko je u pravu, dva poslovna objekta, koja se nalaze u ovom poslovnom centru su pred zatvaranjem. Zapošljavaju ukupno 20 mještana ove opštine.

-Mi imamo problema u vezi prilaza i u vezi parkinja, svakodnevno gubimo veliki broj kupaca- objašnjava Marijana Milutinović, poslovođa marketa “Fortuna” Leburić komerc.

Zbog nedostatka parkinga i prilaza, preduzeće Leburić komerc, koje iznajmljuje prostor od vlasnika marketa “Fortuna” u više navrata je pokretalo sudske sporove protiv Mane Tatića. Dodaju, sve su presude išle u njihovu korist. Međutim, i pored svih odluka, dodaju, ništa se nije promijenilo, pa se pribojavaju da će morati prestati sa radom.

(ATV)