Region 11.08.2020.

VLASNIK “ATLAS GRUPE” TVRDI: Memoari Svete Marovića biće politička bomba uoči izbora u CG

ČITANJE: 1 minuta

Predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević saopštio je da je iz više izvora dobio informaciju da bi u predizbornoj kampanji u Crnoj Gori mogao da se oglasi i Svetozar Marović, bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista.

„Spekuliše se da je Marović napisao dnevnik i da bi delovi iz tog dnevnika trebalo da ugledaju svetlost dana tokom izborne kampanje. Pitao sam direktno Marovića da li je to tačno, a on mi je diplomatski odgovorio: ’Još uvek pišem‘“, rekao je Knežević, piše Sputnik.

On je ocenio da bi to bila „politička bomba“ pred izbore u Crnoj Gori, ukazujući da je reč o čoveku koji je bio najbliži saradnik Mila Đukanovića, preneo je portal „Borba“. Knežević je dodao da je on sam „mali politički progon u odnosu na Marovića“.

„Marović je bio ličnost koja je bila najbliži saradnik Mila Đukanovića. Bio je na strani Mila kad je rušen Momir i kada je bio referendum. Sa Medojevićem je dogovorio pravljenje Ustava… Tako da je očito Marović kao veliki dužnik Đukanovića bio nepoželjan i izvesno su to sve motivi da on napadne ne samo Marovića, nego i njegovu familiju“, naveo je Knežević.

Podsetimo, Interpol je u četvrtak povukao poternicu za Kneževićem i izbrisao je iz sistema.

Knežević je ocenio da će ta odluka biti „vetar u leđa“ crnogorskoj opoziciji protiv vlasti Mila Đukanovića.

(SB/banjaluka.net)