Vijesti 06.05.2020.

Vlasnik „Jova bara“ mjesecima krao struju

ČITANJE: 2 minute

Preduzeće „Elektrokrajina“ ispostavilo je banjalučkom lokalu „Jova bar“ račune od blizu 40.000 maraka, a po osnovu neovlašćene potrošnje električne energije. Vlasnik lokala Miloš Jović preko advokata pokušava da ospori te obračune, saznaje portal CAPITAL.

Radnici „Elektrokrajine“ su još u septembru prošle godine u „Jova baru“ pronašli neprijavljeno brojilo za električnu energiju, preko kojeg su se napajalo pet utičnica i dva reflektora. Otkriveno je i pet utičnica koje su spojene direktno na mrežu, bez mjerenja.

Na osnovu toga je napravljen zapisnik kao i račun za neovlašteno utrošenu struju od 8.817,24 KM.

Jović je struju, kako se navodi u zapisnicima „Elektrokrajine“, krao i preko magacina koji koristi „Jova bar“, a koji im je pod zakup dalo ”Sportsko ribolovno društvo”.

Osmislili su sistem da se iz magacina, direktno iz distributivnog ormara povuku kablovi preko kojih je napajao kafe aparat i četiri frižidera. Joviću je zbog toga isporučen račun od 28.835,45 KM, koji odbija da plati.

On je pred Regulatornom komisijom za energetiku RS pokrenuo spor, a da li će i definitivno morati da plati račun trebalo bi biti poznato kroz nekoliko sedmica, jer će spor rješavati u skraćenom postupku.

Podsjećamo, u ovom ugostiteljskom objektu nastao je jedan od prvih klastera zaraženih virusom korona, a jedan od gostiju koji je preležao ovu bolest je i Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi RS. Proslavi su prisustvovali i drugi poznati građani, neki su se zarazili, a drugi završili u višenedeljnom karantinu.

Pored neovlaštene potrošnjom struje, Jović je 2017. godine imao problem i sa gradskim vlastima koje su mu obustavile radove na proširenju ljetne bašte.

Tada je utvrđeno da je nekoliko kvadratnih metara zelene površine popločano bez dozvole nadležnih organa.

(capital.ba)