Vijesti 02.04.2016.

Vlasnik kafane zarobio žene, pa ih podvodio i silovao

ČITANJE: 2 minute
prostitucija
Policija je u valjevskoj kafani u vlasništvu Vladimira Tulimirovića (63), na periferiji grada u naselju Belo Polje, razbila lanac prostitucije i trgovine ljudima. Inspektori su tamo pronašli dvije žene koje je, kako se sumnja, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta primoravao na pružanje seksualnih usluga. Otkrivena su i tri muškarca koje je on tjerao na prisilni rad. Tulimirović je odmah uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

Kako nezvanično saznaju “Novosti”, kada su pripadnici MUP upali u kafanu pronašli su sobu opremljenu seksualnim pomagalima. Tu su zatekli četiri muškarca – mušterije, sa jednom od žena. Ona je bila u tako teškom psihofizičkom stanju da joj je ukazana pomoć u Urgentom centru Opšte bolnice u Valjevu.

Tulimirović se tereti da je više od dva mjeseca u kućnom pritvoru držao tri tridesetogodišnja muškarca i dvije žene od 19 i 55 godina. Navodno, angažovao ih je kao konobare, ali oni ni slutili nisu da će biti pod ključem, kao i da im za rad u kafani neće dati ni dinara. Stariju ženu, saznaje se nezvanično, uz prisiljavanje na prostituciju i konobarisanje čak je i silovao.

Ova kafana svojevremeno je služila za veletrgovinu, kojom se Tulimirović nekada bavio. Kasnije je jedno vrijeme bila noćni klub, odnosno striptiz bar, a potom i kafana.

“Žene su na prostituciju primoravane na spratu, u sobama. I tri muškarca su tu bila smještena, zaključani u sobe pored”, rekao je za “Novosti” izvor blizak istrazi.

Već godinama bila je javna tajna da je Tulimirović, koji je poznat po nadimku Megas, u svojoj kafani organizovao prostituciju. U pitanju su uglavnom bile žene u godinama, koje su se bavile time u Valjevu. Njihove mušterije najčešće su bili vozači kamiona, s obzirom na to da se kuća nalazi uz magistralni put za Loznicu.

Tulimirović je ranije hapšen zbog privrednog kriminala, nasilničkog ponašanja i napada na policajce.

Prodavao prostitutke na pijaci

Prije samo petnaestak dana u Smederevu se dogodio sličan slučaj poput ovog u Valjevu. Policija je, tada, uhapsila Gorana Maksimovića (52), zvanog Dobrilin koji je četiri žene držao zatočene u svojoj kući i primoravao ih na prostituciju. On je mušterijama seks sa svojim zatočenicama naplaćivao od 1.500 do 10.000 dinara. Žene je izvodio i na pijacu gdje ih je nudio, a neposlušne je vezivao za krevet, kako ne bi pobjegle.

 

(Novosti)