Vijesti 04.08.2020.

VLASNIK RINGIŠPILA NA KOJEM JE POGINULA DJEVOJČICA: Razmišljam da se nikad više ne bavim ovim poslom

ČITANJE: 3 minute

Djevojčica Sara B. (15) koja je u nedjelju uveče poginula prilikom vožnje ringišpilom u Rogatici nije pravilno sjedila i to je uzrok nesreće, pokazala je istraga.

Vlasnik ringišpila Tomo Đukić iz Pala ističe da ga je, iako nema njihove odgovornosti, ova nesreća jako pogodila i da razmišlja da se nikada više ne bavi ovom poslom.

– Već dva dana ne jedem i ne spavam. Sve nas je ovo jako pogodilo. Svoje preduzeće „SP Đukić“ sam pokrenuo 2005. godine i već 15 godina obilazimo sve gradove u BiH  i nikada nisam imao nesreću, nikada niko nije ni ruku slomio i sada se ovo desilo. Rasklopiću ringišpil i prodaću ga u strago gvožđe – kaže Đukić za Srpskainfo.

On pojašnjava da se nesreća desila skoro na samom početku vožnje.

Kako kaže, on je u tom trenutku upravljao ringišpilom.

“Prilikom svake vožnje upozoravamo sve da se moraju pridržavati pravila, da ne smiju kočiti i slično, ali ih ne možemo natjerati da nas slušaju. Ta kobna vožnja je bila taman krenula i sjedalice su bile možda na visini od oko dva metra, kada je došlo do nesreće – priča Đukić.

Prema njegovim riječima, nesreća se dogodila kada je mladić koji je sjedio iza Sare gurnuo njenu stolicu kako bi ona pokušala skinuti igračku za nagradnu vožnju.

Ona, prema Đukićevim riječima, nije pravilno sjedila i samo je iskliznula iz stolice i pala na zemlju.

“Vjerovatno je glavom udarila u pijesak, nije tačno da ju je stolica udarila u glavu. Kada sam vidio da je pala, iste sekunde sam zaustavio ringišpil i pritrčao da joj pomognem – kaže vlasnik luna parka.

Dodaje da je djevojčicu okrenuo na bok i izvadio jezik, da je tu bila i jedna doktorica koja mu je takođe pomogla.

– Pozvali smo Hitnu pomoć koja je stigla za dva minuta i pomogao sam im da djevojčicu unesu u vozilo i tom trenutku je davala znakove života. Međutim, čuo sam da je preminula na putu do bolnice – pojašnjava Tomo Đukić.

Ističe da je odmah pozvao policiju, da su uviđaju prisustvali i tužilac i sudski vještaci i da nisu pronašli nijednu grešku što se tiče njegove firme.

– Ovo je jedan od najsavremenijih ringrišpila, samo sam stolice plaćao po 100 evra, ali eto opet se desila tragedija. Policija je pregledala sve moje dozvole, ateste i odobrenja i nisu našli nijednu grešku. Sve je zabilježeno i na snimku bezbjednosne kamere. Kada su vidjeli koliko sam potresen, govorili su mi da nema moje krivice – poručuje Đukić.

Kaže da su imali dozvolu da u Rogatici budu cijeli septembar, ali da će sve rasklopiti i otići.

Kaže, tu djevojčicu je poznavao zato što je i ranije dolazila.

“Volio bih otići njenoj porodici i izjaviti saučešće, ali ne znam hoću li imati snage”, kaže Tomo Đukić.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Rogatica