Region 23.06.2024.

Vlasnik vile u Solinu: Britanci su se goli mazali krvlju i ljubili, povraćao sam

ČITANJE: 2 minute

Portal Dalmacija danas objavio je fotografije jednog krvavog apartmana u Solinu u Držićevoj ulici.

Iz policije su rekli da je riječ o stranim državljanima, od kojih je jedan imao povredu glave.

“Jutros oko sedam sati i 30 minuta u Solinu u Držićevoj ulici zaprimljena je dojava kako se ispred kuće za iznajmljivanje nalazi više stranih državljana od kojih jedan od njih ima povredu glave. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno da je osoba (državljanin Velike Britanije) u padu udarila glavom, a s obzirom na to da je već imao ranu na glavi ista je ponovno prokrvarila. Povrijeđeni je prevezen na pružanje ljekarske pomoći u splitsku bolnicu”, poručila je policija.

“Pozlilo mi je, od šoka sam počeo povraćati bijelu pjenu”

Tom portalu se javio vlasnik apartmana u kojem je nastala fotografija i ispričao šta se dogodilo.

“Sedam Britanaca, moji gosti koji su u vilu stigli juče, sinoć su izašli vani u Split, jedan se vratio s razbijenom glavom oko četiri sata. Nastavili su galamiti i praviti nered oko bazena. Kasnije je sve eskaliralo”, rekao je vlasnik Ivan Japirko.

“Kada sam došao, kuća je bila demolirana, puna krvi, jedan momak je bio skroz go, drugi u donjim gaćama, mazali su se krvlju i ljubili. Pozlilo mi je, od šoka sam počeo povraćati bijelu pjenu. Užasne scene, katastrofa”, prepričao je.

“Pokušao se sakriti policiji u WC-u, a onda im je bježao”

Kako dalje prepričava, Britanci su tako krvavi otišli u bazen.

“Čekao sam s njima dva sata tu dok nije došla ekipa za uviđaj. Bili su bahati i rekli da neće izaći iz kuće jer su je platili. Srećom, došla je policija brzo, jedan od njih zaključao se u WC da se sakrije od policije. Kada je izašao, osim što je razbio vrata, svog prijatelja je plesnio i počeo bježati policiji. Trčao je preko cijelog Japirka i bježao od policije”, opisuje bizarnu situaciju.

 “Stanje je haotično, niko me ne pita jer uskoro dolaze novi gosti”

Japirkov apartman trenutno je u fazi čišćenja, a on se žali da ga je morao brzo pripremiti za dolazak novih gostiju.

“Stanje je haotično, ali niko me ne pita jer uskoro dolaze novi gosti i ja moram pripremiti vilu.

Turisti misle da je Split party destinacija i da mogu raditi šta hoće. Dokle god je to tako, imaćemo ovakvih scena”, zaključio Japirko.

Oznake: Britanci, Split, turisti