Vlasnik “Zare” najbogatiji na svijetu

zara
zara
Amansio Ortega, vlasnik španske tekstilne imperije “Inditeks” u čijem je sastavu, između ostalog, i brend “Zara”, nakratko je pretekao američkog milijardera Bila Gejtsa na listi najbogatijih ljudi na svijetu magazina “Forbs”.

Ukupna vrijednost Ortegine imovine je porasla na 80 milijardi dolara u petak kad su akcije njegove holding kompanije “Inditeks” skočile na rekordni nivo od 33,99 evra, objavio je “Forbs”.

Nedugo potom je, međutim, Gejts opet izbio na čelo liste najbogatijih kad su akcije “Inditeksa” tokom dana oslabile na 33,80 evra.

Španski i američki milijarderi će, kako se predviđa, u narednih nekoliko dana ipak ponovo zamijeniti mjesta na vrhu “Forbsove” liste, budući da akcije “Inditeksa” i “Majkrosofta” stalno skaču i padaju.

“Inditeks” je holding kompanija u čijem su sastavu brendovi “Zara”, “Pul end Ber” i “Masimo Duti”.

Tom preduzeću sa godišnjim prometom od 20 milijardi dolara zavidi čitav svjetski tekstilni sektor, s ozbirom da “Inditeks” može da u samo nekoliko dana dizajnira, proizvede, isporuči i proda jedan svoj model i na taj način brzo i uspješno odgovori na tražnju na tržištu, koja se stalno mijenja.

Akcije “Inditeksa” su u odnosu na prošlu godinu sada više za čak 50 odsto.

Skok Ortege na listi milijardera je još impresivniji kad se uzme u obzir da “Forbs” mjeri bogatstvo milijardera u dolarima, a vrijednost evra je pala sa 1,27 dolara iz prošle godine na sadašnjih 1,10 dolara.

(Novosti)

Motociklista povrijeđen u sudaru kod Prnjavora

Motociklista R.M. povrijeđen je u saobraćajoj nezgodi na magistralnom putu Prnjavor-Klašnice, u mjestu Ratkovac. U nezgodi su učestvovali povrijeđeni motociklista, koji je vozio Suzuki, i R.M. koji je upravljao teretnim vozilom mercedes. Nezvanično saznajemo da je povrijeđen Ratko Malešević (20), dok je teretnim vozilom upravljao Darko Podgorac (42). Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.