Politika 30.09.2021.

“VLAST PREVRŠILA SVAKU MJERU”: Lideri opozicije najavili jasne zahtjeve i rokove za ispunjenje

ČITANJE: 2 minute

Na velikom narodnom protestu koji će u subotu biti održan u Banjaluci izlazimo sa jasnim zahtjevima i rokovima za njihovo ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni protesti će biti nastavljeni.

Poručili su ovo danas predsjednici opozicionih stranka iz Republike Srpske, nakon sastanka koji su održali u Banjaluci, prenose Nezavisne.

Pozvali su građane da u što većem broj izađu na protest i iskažu nezadovoljstvom pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

“Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama”, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je izrazio uvjerenje da će odziv građana biti odličan i da će protesti proteći u mirnoj i demokratskoj atmosferi dodajući da su sve procedure i dozvole za održavanje mitinga privedene kraju.

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP, poručio je da će u subotu biti održan veliki mirni narodni protest sa ključnim zahtjevom da režim koji guši i medije i život u Republici Srpskoj treba zaustaviti.

“Zato s pravom i sa velikim optimizmom očekujemo da će to biti praznik demokratije na kojem će građani slobodno poručiti da je dosta tiranije i da hoće normalan slobodan život u kojem će vlast štiti njihovo zdravlje i njihova prava, što danas nije slučaj”, kazao je Borenović.

Očekujemo veliki broj građana koji će, dodao je Borenović, zajedno sa predstavnicima opozicije iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u koje je vlast dovela Srpsku i zatražiti da se rješavaju problemi njenih građana.

“Ako ljudi žele slobodu smatram da u subotu trebaju doći na Trg Krajine u Banjaluci jer je vlast prevršila svaku mjeru”, poručio je Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta za pravdu i red.

“Toliko se toga samo u poslednjim danima izdešavalo da vjerujem da je svaki građanin na neki način pogođen. Smatram da se moramo odupreti putu u totalitarizam na kome nažalost strmoglavo luta Republika Srpska poslednjih desetak godina”, poručio je Vukanović.

(SB)

Oznake: PDP, SDS