Politika 08.12.2021.

“VLAST SE ODRŽAVA NA KONFLIKTIMA”: Šarović i Borenović sa poslanikom i portparolom EP

ČITANJE: 1 minuta

Mandat vladajuće koalicije SDA, SNSD I HDZ održava se samo na konfliktima i tenzijama, istaknuto je nakon današnjeg sastanka predsjednika SDS i PDP sa Mikelom Galerom, poslanikom u Evropskom parlamentu i portparolom za spoljne poslove.

Predsjednici SDS i PDP, Morko Šarović i Branislav Borenović, istakli su potrebu vraćanja stabilnosti i napretka u odnosu na postojeću proizvodnju stalnih tenzija.

– Aktuelnoj vlasti nije u cilju rješavanje kriza jer ih oni sami prave i produbljuju, ali ni nagomilanih životnih problema što je prioritet svake normalne vlasti. Zbog toga je važno što hitnije, okrenuti se ekonomskim temama i razvoju, gdje uveliko zaostajemo i to na svim poljima – istakao je Mirko Šarović.

Borenović je naglasio važnost vraćanja procesa odlučivanja u institucije uz rješavanje pitanja nametnutog Inckovog zakona.

– Niko u ovoj zemlji nema pravo da se igra sa budućnošću naroda, a ni napretka ni budućnosti nema bez stabilnosti i rada i to prije svega onih koji vode ovu zemlju – istakao je Borenović.

Kako je saopšteno iz SDS, na sastanku je posebno istaknuta važnost borbe protiv korupcije ali i izmjena izbornog zakona kako bi i sam proces biranja vlasti bio manje podložan različitim zloupotrebama, a više demokratski.

Evropske vrijednosti i ispunjavanje uslova za proces članstva u EU, naša je osnovna opredjeljenost, a višegodišnja stagnacija na ovom polju više se ne smije dopustiti, zaključeno je na sastanku.

(SB)