Vijesti 19.05.2023.

Voda i dalje na putu Kozarska Dubica – Kostajnica

ČITANJE: 3 minute

Na magistralnom putu Kozarska Dubica – Kostajnica, u mjestu Špilja, obustavljen je saobraćaj zbog izlivanja vode na kolovoz, dok se na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) vozi po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog odrona na lokalnom putu Donji Rakani – Čulića Brdo saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na regionalnom putu dionica Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolaziće do povrmene obustave saobraćaja od 11 i 15 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje – Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča – Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice – Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko – Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja – Ljubinje, dionica Podvrsnik – Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor – Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška – Nova Topola –  Klašnice, Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, kao i na dionici magistralnog puta Stari Majdan – Banjaluka-Rudarska.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci” zbog čega će svakim radnim danom dolaziti do privremene obustave saobraćaja.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Bijeljina – Ugljevik i Karuše – granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se sanacionih radova na mostu “Gorica”, na auto-putu Zenica – Sarajevo, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart”, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Saobraćaj se zbog radova sporije odvija na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići, dok je zatvoren most na ulazu u Nemilu, pa vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema dužeg čekanja.

(Srna)