Vijesti 10.12.2022.

Dragočajka poplavila Zalužane, 2 domaćinstva potpuno odsječena od puta (FOTO, VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Voda se počela izlijevati kroz ulicu Nenada Kostića u Zalužanima oko 16 časova, a kako kiša ne prestaje vodostaj raste.

Mještani koji žive u blizini bujice kažu da se godinama bore sa ovim problemom, pa se plaše svake kapi kiše.

Čim padne jača kiša, potok se izlije. Uglavnom se prvo izlije preko mosta, a onda prelazi u njivu ispod moje kuće. Gdje često dođe u dvorište – kaže jedna mještanka, prenosi Srpskainfo.

Foto: Srpskainfo

 

Ovdje živim 15 godina i čim padne jača kiša nebitno u koje doba godine voda se izlije, a najveći problem je za nas, dvije kuće koje su druge strane. Voda pređe most i ne možemo nikuda već sjediti i čekati da se povuče – kaže  mještanin ove ulice.

Zbog neočišćenih odvodnih kanala, a uslijed velikih količina padavina koje nas prate u zadnja dva-tri dana, dio mještana Dragočaja bi mogao ponovo provesti noć na nogama, navode iz ove banjalučke mjesne zajednice.

Identična situacija je, kao ističu, sugrađane zadesila i novembru prošle godine kada su na lice mjesta dolazili svi mogući nadležni, počev od pripadnika civilne zaštite, te nadležnih i stručnjaka iz Gradske uprave, inspekcije i drugi.

“Svi su oni obećali isto, da će očistiti problematični kanal koji je dugačak svega 100 metara kao i sve druge kanale na nivou MZ koji su u nadležnosti grada, a ugrožavaju domaćinstva i objekte. Od tog dana do danas prošlo je više od godinu dana, a kanali su u još gorem stanju”, objavljeno je na Facebook stranici MZ Dragočaj, prenose Nezavisne.

Savjet MZ se, navode oni, obraćao, dva puta za sedam mjeseci nadležnom odjeljenju, sa zahtjevom da se očiste kritični odvodni kanali, prvi put 29. marta a zatim i 13. septembra.

“Čak ni odgovor od strane odjeljenja još nije došao na adresu Savjeta, a po zakonu su bili dužni da odgovore u roku od 60 dana nakon protokolisanja zahtjeva”, ističu iz MZ. Dragočaj.

Oznake: Dragočaj, Poplave