Vijesti 06.08.2016.

Voda stiže do 150 kuća na Manjači

ČITANJE: 2 minute

Više od 150 domaćinstava Dujakovića, Lokvara i Gornjih Lusića na Manjači dobiće vodu do kraja mjeseca i to nakon dvije godine spora sa mještanima Đuričića u opštini Ribnik.

Problem je nastao kada su se mještani Đuričića usprotivili prijedlogu da na njihovoj zemlji budu postavljene bandere kako bi bila dovedena struja do prepumpne stanice koja bi vodom snabdijevala dio Manjače.

Međutim, problem je prevaziđen pa će mještani ovih naselja konačno dobiti vodu i, kako samo kažu, odahnuti.

– Bandere i trafo-stanica su postavljeni. Mislim da je već puštena struja, iduće sedmice bi trebalo da bude probno testiranje prepumpne stanice. Nadamo se da će i puštanje vodovoda biti uskoro – rekao je predsjednik Savjeta MZ Stričići Zlatko Sladojević.

Ističe da su odobrenjem grada mještani do sada dobijali po osam kubika vode koju su ostavljali u svoje bunare.

– Plaćali su tih osam kubika 24 KM i sami su je dovozili. Izgradnjom trafo-stanice i bandera, koje će strujom snabdijevati pumpe, ovaj problem će biti riješen, a i umnogome olakšan život u ovim zaseocima – kazao je Sladojević.

Dodao je da još postoji problem u Gornjim Lusićima.

– Za ovo naselje potrebno je izgraditi posebno stanicu, što je u toku. Tako da se nadamo da će i Gornji Lusići vodu dobiti do kraja mjeseca – rekao je Sladojević.

Dodao je da Stričići i Regodići, koji su do sada imali problema sa snabdijevanjem vodom, više nemaju problema. Direktor Centra za razvoj i unapređenja sela Milenko Šarić ističe da se završni radovi na ovom infrastrukturnom projektu bliže kraju.

– U toku je izgradnja dalekovoda za dovod struje na pumpnu stanicu Vulini, što znači da očekujemo stavljanje u funkciju i tog dijela u toku naredne sedmice, odnosno početak hidrauličkih ispitivanja – rekao je Šarić.

Mještani su poručili da će im dan kada budu dobili vodu biti, kako su rekli, drugi rođendan.

Ugovor

Svi potrošači iz ovih domaćinstava, koja budu priključena na novu vodovodnu mrežu, biće obavezni da potpišu ugovor o korišćenju komunalnih usluga sa preduzećem “Vodovod”.

– Prilikom uvođenja novih potrošača u matičnu evidenciju, zakonska je obaveza da bude potpisan ovaj ugovor – rekli su ranije u “Vodovodu”.

(Glas Srpske)