Vijesti 20.01.2023.

Voda ušla u deset kuća, Drina trenutno u blagom opadanju

ČITANJE: 1 minuta

Na području Zvornika voda se ulila u osam kuća na području naselja Terminal u Karakaju i u dvije kuće u Srednjem Šepku, ali trenutno vodostaj Drine stagnira i blago opada, saopšteno je iz gradskog Kriznog štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da se voda ulila u kuće jer je u toku noći maksimalni protok na Hidroelektrani “Mali Zvornik” iznosio 2.390 metara kubnih u sekundi, što je izazvalo porast vodostaja.

Drina se ranije izlila na poljoprivredno zemljište u naseljima Roćević, Šepak i Tršiću, ali za sada nema opasnosti da se prelije preko magistranog puta Zvornik- Bijeljina u naselju Tršić.

Na svim pravcima na području grada Zvornika saobraćaj se odvija nesmetano.

Pripadnici Službe civilne zaštite sa rezervnim sastavom i Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice treći dan su neprestano na terenu.

Mještanima je pružena pomoć da iznesu namještaj iz prizemlja svojih kuća, dovezene su i raspoređene vreće sa pijeskom, angažovane su i teške mašine za pravljene odbrambenih nasipa kako bi štete bile što manje.

Gradski štab je u stalnom kontaktu sa hidroelektranama uzvodno od Zvornika.

Prema izvještajima, padavine su stale ili oslabile, pa se može očekivati u narednim časovima blagi pad vodostaja, ali je na duže teško prognozirati jer rijeka Lim i dalje raste što može uticati na nivo Drine.

Građani su u stalnom kontaktu sa Službom civilne zaštite.

(Srna)

Oznake: Drina, poplava, Zvornik