Vijesti 14.10.2015.

Vodostaji Vrbasa i Vrbanje u normalnim granicama

ČITANJE: 1 minuta
vodostaj vrbas
Prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutros u 9 časova, vodostaji  Vrbasa i Vrbanje su u normalnim granicama, pa tako vodostaj Vrbasa u Banjaluci iznosi 114 cm, a u Delibašinom selu 76 cm, i nalazi se u blagom opadanju u odnosu na mjerenja prethodnih dana.

Trenutni vodostaj Vrbanje iznosi 67 cm i trenutno stagnira.

– Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice je potvrđeno da je stanje na terenu redovno i da do sada nisu zabilježene pojave porasta bujičnih vodotokova, ali i dalje na snazi ostaje upozorenje da bi građani trebalo da budu na oprezu danas i sutra, jer su najavljene obilnije padavine- saopšteno je iz Gradske uprave.

Podsjećamo, gradonačelnik Slobodan Gavranović je juče, 13. oktobra, naložio civilnoj zaštiti i komunalnim preduzećima da budu u pripravnosti i kontrolišu stanje oborinske kanalizacije, vodotokova i bujičnih potoka.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne upozorava stanovništvo u naseljima uz riječne i bujične vodotokove na oprez i preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti svoje imovine u slučaju potrebe i eventualnog izlijevanja.

(Agencije)