Vodovod Banjaluka obilježio krsnu slavu

Obilježavanje krsne slave “Vodovoda” A.D. Banjaluka počelo je paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na spomen česmu za devet poginulih boraca VRS, a koji su bili zaposleni u “Vodovodu”.

“Ja sam supruga nestalog borca, koji ni do dan danas nije pronađen, tako da je ovo jedino mjesto gdje mogu doći zapaliti svijeću i položiti cvijeće”, kazala je Vinka Bajić, supruga nestalog borca Goluba Bajića.

Goran Rogić, predsjednik Boračke organizacije grada Banjaluka kazao je da je krsna slava “Vodovoda” dobra prilika da se oda pošta poginulim borcima, ovog preduzeća.

“Mislim da je “Vodovod” jedno od rijetkih preduzeća koje još uvijek održava ovu tradiciju”, istakao je Rogić.

Nedeljko Plavšić, predsjednik Boračke oragnizacije “Vodovoda” Banjaluka naveo je da se svake godine tradicionalno obilježava pomen na borce.

“Naši borci su stambeno zbriniuti I imaju sva prava”, naglasio je Plavšić.

(Nezavisne)

BOJKOT: Otvorio pekaru “Manja” u Sarajevu, prozivaju ga zbog tvita o Danu RS

Nikada nisam podržavao nijedan zločin i svako treba da odgovara za svoje postupke – komentar je Saše Trivića na hajku protiv njega i pekare „Manja“ u Sarajevu, koja se juče povela na društvenim mrežama i to zbog njegovih objava na Tviteru od prije nekoliko godina. – Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da

DJECA PORUČUJU: Čuvajmo vodu svaki dan

Uoči Svjetskog dana voda, kompanija Vitinka organizovala je edukativne radionice na temu zaštite voda za mališane u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

RASTEREĆENJE SAOBRAĆAJA Počela izgradnja kružne raskrsnice kod Sirana

Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana Sirano, na Laušu počela je danas. Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će izgradnja ove moderne kružne saobraćajnice rasteretiti saobraćaj na Laušu. “Molimo mještane Lauša za malo strpljenja dok traju radovi. Saobraćaj će biti preusmjeren na Ulicu Ranka Šipke ili preko Pobrđa, dio će biti preusmjeren prema Zelengorskoj ulici,

Banja Luka domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za djecu do 15 godina

Banja Luka će biti domaćin Evropskog prvenstva osnovnih škola u odbojci 2020. godine, u kategoriji takmičara do 15 godina, odlučeno je na godišnjoj konferencije ISF Europe, posebnog ogranka Međunarodne školske sportske federacije (ISF – International School Sport Federation).

ZILJKIĆ PRED SLOGU Borac ima “meč-loptu” za titulu

Banjalučki Borac u subotu očekuje meč sa drugoplasiranom Slogom iz Gornjeg Crnjelova gdje će u slučaju pobjede crveno-plavi povećati razliku na osam bodova u Prvoj ligi Republike Srpske. Crveno-plavi su na startu proljećnog dijela zabilježili dva trijumfa, nad Slavijom u Istočnom Sarajevu i Slobodom u Banjaluci, dok je u prošlom kolu Sloga remizirala u Gradišci

Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda

Tradicionalnom podjelom vode OAZA i ove godine obilježava Svjetski dan voda. Na hiljade boca jednog od najnagrađivanijih bosanskohercegovačkih brandova vode biće poklonjeno danas u gradovima širom BiH. “Bez vode nema života. Bez čiste i zdrave vode nema zdravlja. Imamo tu sreću da smo kao zemlja vodom najbogatiji u regiji. Imamo tu privilegiju da smo sedmi