Vijesti 14.01.2018.

“Vodovod” obilježio slavu i dan preduzeća

ČITANJE: 1 minuta

Rukovodstvo i radnici preduzeća “Vodovod” danas su obilježili krsnu slavu i dan preduzeća.

Prvo su kod spomen-česme u znak poštovanja i čuvanja uspomene na devet kolega koji su izgubili živote u proteklom ratu položili cvijeće, vijence i zapalili svijeće, a nakon toga ispratili radnike koji su prošle godine otišli u zasluženu penziju, te dodijelili prigodne poklone radnicima koji su napunili  30 i 20 godina neprekidnog rada u “Vodovodu”.

Govoreći o poslovanju preduzeća “Vodovod”, Zoran Popović, direktor, kazao je da je ova firma kao i svake godine uzor u gradu.

“Prošle godine ‘Vodovod’ je poslovao pozitivno, nastavićemo tako i ove godine. Nadam se da ćemo povećati nivo usluga novom laboratorijom za vodu  kao i da će do kraja godine uprava biti preseljena u dio zgrade  ZIBL-a, koju smo kupili”, kazao je Popović.

“Vodovod” je za izgradnju nove laboratorije u naselju Novoselija zasad izdvojio oko milion maraka, a kako bi u potpunosti bila sređena, biće potrebna dodatna sredstva u iznosu od   300.000 do 400.000 KM. Do  sredine ove godine trebalo bi da bude u funkciji.

“Nastojaćemo da je osavremenimo najsavremenijim instrumentima. Ona će nam služiti za bolje usluge u procjeni kvaliteta vode”, istakao je Popović.

“Vodovod” je zasad preuzeo upravljanje nad oko 80 odsto   seoskih vodovoda, a do kraja juna veliki izvor na Banjici trebalo bi da bude preuzet na upravljanje.

(Nezavisne)