Vijesti 17.09.2021.

Vodovod: Ševarika ponovo imenovan za izvršnog direktora

ČITANJE: 1 minuta

Nadzorni odbor banjalučkog „Vodovoda“ imenovao je danas Čedu Ševariku za člana uprave preduzeća i to na poziciju izvršnog direktora za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu – odnosno na poziciju sa koje je Ševarika nedavno smijenjen zbog političkih razloga.

Nadzorni odbor banjalučkog „Vodovoda“ smijenio je nezakonito Ševariku 27.11.2020. sa mjesta izvršnog direktora za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu a razlog smjene je bio to što je Ševarika jedan od osnivača SPS-a. SNSD je okrivio SPS da su najodgovorniji zbog toga što je Igor Radojičić izgubio izbore od Draška Stanivukovića na proteklim lokalnim izborima. U vrijeme dok su se lomila politička koplja oko Lokalnih izbora, Čedo Ševarika je zbog težeg zdravstvenog stanja uzrokovanog korona virusom bio na bolničkom liječenju na UKC-u ali je naređenje o smjeni moralo biti ekspresno izvršeno, pa je tako smijenjen dok se borio za život, što je postupak na kojem su SNSD zamjerili mnogi.

Ševarika je, inače, dugogodišnji sportski i fudbalski radnik, predsjednik je fudbalskog kluba „Naprijed“ iz Obilićeva i po zanimanju ekonomista.

(E.M)