Sport 15.02.2021.

Vojnović, fudbaler Borca: Nema razloga za brigu, naporan rad na pripremama biće veoma brzo naplaćen

ČITANJE: 2 minute

Niko ne voli da gubi. Rezultati u pripremnom periodu nisu toliko važni, već je najbitnije da se dobro pripremimo za sva iskušenja koja nas očekuju u nastavku sezone, rekao je defanzivni vezni fudbaler Borca Aleksandar Vojnović, koji je u redove Banjalučana stigao ljetos iz Zvijezde 09 i odmah postao standardan prvotimac “crveno-plavih”.

Vojnović je odigrao svih 19 utakmica u prvom dijelu sezone, u 13 je bio starter, a u šest je ulazio sa klupe, piše “Glas Srpske”.

– Iako smo poraženi u sva četiri dosadašnja kontrolna susreta, igrali smo dobro i stvorili veliki broj šansi, ali je izostala  realizacija. Smatram da nema razloga za brigu, jer naporan rad na pripremama biće veoma brzo naplaćen i to onda kada bude najpotrebnije – naglasio je Vojnović.

Banjalučani su se sinoć vratili iz Antalije poslije šesnaestodnevnih priprema na kojima su odigrane četiri utakmice (Kizilkum 0:1, Šahtjor 0:2, Dinamo Batumi 0:2, Krila Sovjetov 0:1).

– U svim mečevima šansu smo dobijali praktično svi koji smo bili u stroju, jer je stručni štab sa Markom Maksimovićem na čelu, htio svim igračima da pruži podjednaku šansu da se nametnu – nastavio je Vojnović.

Posljednji kontrolni susret u Antaliji protiv tima iz Samare prekinut je u samom finišu.

– Tokom cijele utakmice Rusi su igrali prilično grubo i u više navrata našim igračima je ukazivana pomoć na terenu. Negdje u 88. minutu Marko Kujundžić je krenuo da izvede slobodan udarac, ruski igrač ga je ometao, izbile su varnice i bilo je baš vatreno na terenu. Međutim, situacija se veoma brzo smirila, a turski arbitar je odlučio da prekine susret – rekao je Vojnović.

Početak drugog dijela sezone je veoma blizu, a Banjalučanima je još ostala generalna provjera protiv Krupe narednog vikenda.

– Iako mnogi poslije ova četiri poraza ne vjeruju u nas, pokazaćemo u nastavku sezone da imamo ekipu za visoke domete. Stručni štab na svakoj poziciji na raspolaganju ima po dva igrača i sigurno je da će napraviti dobitnu kombinaciju. Svoju snagu pokazaćemo već u premijernom susretu, u kojem ćemo u 20. kolu ugostiti Olimpik – zaključio je Vojnović.

(N.S)