Vozač Honde Mark Markes primio prijetnje smrću nakon Valensije

mark markes
mark markes
Iako se Moto GP sezona završila prije skoro dvije sedmice, tenzije se ne smiruju, što potvrđuju pretnje smrću koje je dobio vozač Repsol Honde Mark Markes.

Mladi Španac je pretnje dobio preko telefona, putem poziva i poruka, a identitet ljudi koji su mu prijetili još nije poznat.

Markes se našao na meti zbog svega što se desilo na posljednje dvije trke ovogodišnjeg šampionata – sukoba sa Valentinom Rosijem u Sepangu i toga što nije pokušao da pretekne Horhea Lorenca u Valensiji.

Sukob između Rosija i Markesa je poznat svima koji prate Moto GP šampionat godinama, ali i onima koji su se zainteresovali tek od Sepanga. Mladi Španac je obavijestio policiju o posljednjim pretnjama koje su se desile pošto je njegov broj telefona objavljen u jednom blogu. Od tada, broj telefona je izbrisan sa bloga, a policija je 22-godišnjem četvorostrukom svjetskom šampionu savjetovala da promijeni broj, iako on to nije želeo, niti je podneo zvaničnu prijavu.

Markes je istakao da je pretnje smrću počeo da dobija dan pošto je se sezona završila, a da je do kraja nedelje dobio stotine poruka i poziva.

Tim mladog vozača Repsol Honde je objavio da on ne želi da promijeni svoj broj telefona jer se ne plaši za svoj bezbjednost. Uz to, članovi Markesovog tima su ušli u trag osobama koje su mu prijetile i pitali su ih šta tačno žele.

Rosi se još nije oglašavao po tom pitanju, iako je jasno da su njegovi navijači bili ti koji su prijetili Markesu.

(NN)

Uskoro skuplji parking u centru grada, proširuje se nulta zona?

Tehnički prijedlog za povećanje cijene parkinga u centru grada je spreman, ali konačna odluka je na gradonačelniku, koaliciji i odbornicima, oni odlučuju da li će i kada će ovaj prijedlog ići na dnevni red, kazao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Naveo je da se, pored dizanja cijena, predlaže i proširenje nulte

Servisne informacije za 17. oktobar

Servisne informacije za četvrtak, 17. oktobar 2019. godine Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježena su 4 krivičnia djela i to: 1 krađa električne energije,1 prevara, 1 pokušaj ubistva i 1 djelo iz kategorije ostalih. Javni red i mir narušen je 4 puta –

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,