Vijesti 20.10.2016.

Vozač iz Banjaluke pronašao novčanik i donio vlasniku na kućni prag

ČITANJE: 1 minuta

Bojan Berak, vozač Bočas tursa pronašao je pokvašeni novčanik s dokumentima, osušio i donio na kućnu adresu vlasnika Dragana Berića.

Berić je u ponedjeljak otišao na samouslužnu auto-praonicu na tranzitu kod kružnog toka u Banjaluci da opere svoj automobil. Izvadio je novčanik iz džepa kako bi pronašao sitni novac da bi pokrenuo aparat za pranje vozila.

-Imao sam kabanicu na sebi, a u džepovima nisam imao kovanica. Nekako sam uspio zavući ruku u džep od jakne kako bi izvukao novčanik i izvadio nekoliko maraka. Završio sam pranje, sjeo u auto i uputio se kod jednog dobavaljača, s obzirom da se bavim izgradnjom montažnih kuća, ispričao je Berić.

Kada je nakon nekoliko sati trebao platiti račun, Berić je posegao rukom u džep da plati preuzme robu, ali novčanika tamo nije nije bilo.

-Odmah mi je bilo jasno da mi je ispao prilikom pranja auta. Nije mi bilo svejedno, jer osim novca koji se nalazio u novčaniku, tu su bili i dokumenti, kartice i meni jako drage članske karte lovačkog udruženja i dobrovoljnih davalaca krvi, navodi Berić.

-Već sam bio otpisao i novac i sve, ali kada sam se vratio kući čekalo me je iznenađenje. Sa druge strane vrata ugledao sam mladića, koji se predstavio kao vozač Bočac turs-a Bojan Berak. Ne samo da je pronašao novčanik sa izgubljenim dokumentima i novcem, već je sve to brižno osušio i donio mi na kućnu adresu, istakao je Berić.

(Istinito)