Vijesti 31.12.2017.

Vozači ne sjedajte za volan pod uticajem alkohola

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika apelovao je na sve vozače da ne upravljaju vozilima ako konzumiraju alkohol.

Radović je savjetovao vozačima da povratak kući planiraju taksijem ili nekom drugom vrstom prevoza ukoliko namjeravaju da konzumiraju alkohol.

“Ogroman je rizik sjesti za volan pod uticajem alkohola, pa makar to bile dvije-tri čašice pića, jer onda postoji velika vjerovatnoća da se desi saobraćajna nezgoda i da se veselje pretvori u nešto što niko ne bi želio”, upozorio je Radović.

On je rekao Srni da od 15. decembra traje republička saobraćajno-preventivna kampanja “Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti”.

Radović je podsjetio da će ova akcija trajati do 31. januara s ciljem da se ukaže na opasnosti kojima su izloženi vozači i pješaci, koji pod uticajem alkohola upravljaju vozilima ili se kreću kolovozom.

U realizaciju ove kampanje uključeni su Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez, 48 auto-moto društava i drugi.

(Srna)