Vijesti 24.01.2023.

VOZAČI OPREZ: Klizavi kolovozi, odroni i gusta magla

ČITANJE: 1 minuta

Kolovozi su jutros mokri i klizavi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ugaženog snijega ima u višim planinskim krajevima, a gusta magla otežava saobraćaj na širem području Istočnog Sarajeva, Kneževa i na dionici Mrkonjić Grad – Glamoč – Mlinište, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog – Klanci preko prevoja Morine.

Na putu Jablanica – Posušje zbog zaleđenog kolovoza i snijega na kolovozu na pojedinim dionicama i dalje se saobraća otežano.

Vidljivost je smanjena na putnim pravcima Izačić – Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar, kao i na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu.

Odroni su učestali na dionicama Jajce – Crna Rijeka, Turbe – Karanovac, Bugojno – Kupres, Žitomislići – Mostar, Čapljina – Studenci, Mostar – Polog i Sarajevo – Foča.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor – Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu “Čiljegovići” na putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu “Sijeračke stijene” na putu Dobro Polje – Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice, Foča – Goražde u Filipovićima i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna)

Oznake: Kolovoz, snijeg, vozač