Vijesti 21.05.2017.

Vozači oprez, klizavi kolovozi

ČITANJE: 2 minute

Na putevima u Republici Srpskoj vozila jutros saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača sutra će od 8.00 do 16.00 časova privremeno biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, pa će vozila biti preusmjerena na putni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Za vrijeme obustave vozila će biti propuštava u intervalima kada to bude bezbjedno za učesnike.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrim kolovozima.

Usporeno se saobraća u mjestu Rebrovac, na dionici magistralnog puta od Banjaluke do Čelinca, zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoznog zastora.

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicima magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak jedan, te na raskrsnici u Milićima, dionice magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar.

U toku je sanacija kolovoza kroz grad Trebinje, pa se teretni saobraćaj iz pravca LJubinja preusmjerava na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće, lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje vijadukta na lokalitetu Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice, od 23.00 do 5.00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Prijedor-Lamovita, Kozarac-Lamovita, Lamovita-Ivanjska i Ivanjska-Šargovac, na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka u Klašnicama, na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorica, te na putu Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari.

Uporeno je saobraća i na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka.

(Srna)