Vijesti 07.08.2016.

Vozači oprez: Kolovozi mokri i klizavi, odroni u usjecima

ČITANJE: 1 minuta

Zbog kiše koja pada ili je padala, u većem dijelu BiH saobraća se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suv.

Duži zastoji nisu zabilježeni, a zbog nestabilnih vremenskih prilika savjetuje se opreznija vožnju prilagođena uslovima na putu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, saobraćaj se odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banjaluka-Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog održavanja međunarodne auto trke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Srbljani (M-4.2 i M-14) na snazi je obustava saobraćaja danas od 8 do 22 časa. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-414 Banjaluka-Turbe, u mjestu Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

(Agencije)